Giresun Üniversitesinde mezuniyet töreni

Giresun Üniversitesinde mezuniyet töreni

Giresun Üniversitesinde mezuniyet töreni

 Giresun Üniversitesinde (GRÜ) 2017-2018 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.


Atatürk Stadı'nda düzenlenen törende konuşan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bu akademik yıl 4 bin ön lisans, 2 bin 500 lisans ve 500 yüksek lisans olmak üzere toplam 7 bin öğrenci mezun ettiklerini söyledi.

Rektör Coşkun, bir yandan öğretim üyesi ve öğrenci sayısının artırılması için ciddi çalışmalar yürütürken, diğer yandan da üniversitedeki eğitim ve araştırma potansiyelini artırmak için de büyük projeler geliştirmekte olduklarını vurgulayarak, "Göreve geldiğimiz günden itibaren üniversitemizin akademik başarı sıralamalarında da yukarıya doğru bir yükselişin olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bu başarıları sebebiyle üniversitemizdeki öğretim elemanlarını kutluyor akademik olarak onları daha fazla destekleyeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Üniversitenin hem nicelik, hem de nitelik olarak gelişerek daha fazla tercih edilen bir üniversite durumuna gelmesi adına yeni bölümler açılması için de çabaların devam ettiğini vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda, son bir yıl içerisinde Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Yürütme Kurulunun olumlu kararlarıyla fakültelerimizde 3, devlet konservatuarında bir, meslek yüksekokullarında 9 bölüm ve enstitülerimizde 5 tezli yüksek lisans programı açılmıştır."


Öğrencilere de seslenen Coşkun, şöyle konuştu:

"Biz sizlerin, hem ülkemizin geleceğini hem de kendi geleceğinizi inşa etmek adına burada geçen yıllarınızı en iyi şekilde değerlendirdiğinizi düşünüyoruz. Ancak unutmayın ki hayat mücadelesi daha yeni başlıyor. Bundan sonraki hayatınızda başarılı olmak istiyorsanız sürekli kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Vaktinizi iyi değerlendirmeli, sürekli araştırmalı, sorgulamalı, yenilikleri takip etmeli, hedeflerinizden sapmadan kararlı bir şekilde yolunuza devam etmelisiniz."

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildiği törende öğrenciler, kep atma mutluluğunu yaşadı.

Törene, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, üniversitenin akademik ve idari personeli, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.