Gürcistan, Karadeniz'de Otomobil sektörünü Vurdu

Gürcistan, Karadeniz'de Otomobil sektörünü Vurdu

Yabancı ülkede yaşayan üstüne kayıtlı ancak Türkiye’deki müşteriye vekaletle kullanım hakkı verilen lüks oto sayısı patladı. Karadeniz’i Gürcistan plakalılar istila etti. Bayilerde satışlar durdu

Yabancı ülkelerde yaşayan kişiler üzerine kaydı yapılan, Türkiye’deki müşterisine vekaletle kullanım hakkı verilen satış yönteminin lüks araçlarda yarattığı kayıt dışı pazar sorun olmaya başladı. Özellikle Gürcistan’da vergiler çok düşük olduğu için Türkiye fiyatının yüzde 50-60 ucuzuna alınan lüks araçlar vekalet sistemi ile Türkiye’de kullanılıyor. Trabzon, Rize gibi illerin bu tip araçlarla dolu olduğu belirtiliyor. Sistem artık Türkiye’nin diğer illerinde de farkedilmiş ve yaygın olarak kullanılmaya başlanmış vaziyette. Türkiye’de bu yeni yöntemle kullanılan araç sayısının şimdiden 5 bini geçtiği ve her geçen gün bu yola başvuranların sayısının da arttığı tahmin ediliyor.

 Birisi ‘Dur’ demeli

 

Alanın da satanın da memnun gibi göründüğü ticaretin kaybedeni devlet ve Türkiye’deki otomobil sektörü. Otomotiv sektörü bu tür satışlara “Dur” denilmemesi halinde ciddi mağduriyetler yaşanabileceği, özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki otomobil satıcılarının zor duruma düşebileceği uyarısında bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.