Heronlar gördü f-16 işi bitirdi

Heronlar gördü f-16 işi bitirdi

Katırlarla ağır silah taşıyan teröristler Heronlar tarafından tespit edildi. F-16'lar 15 dakikada işi bitirdi.

13 terörist saklandıkları barakada öldürüldü. İkinciDağlıca faciasının Heronlar sayesinde önlendiği ortaya çıktı.

Dağlıca baskını için oluşturulan ekibin imha edildiği öğrenildi. Terör örgütüne ağır zayiat verdiren operasyonun düğmesine 7 PKK'lı teröristin 9 katırla ağır silah taşıdıklarının Heronlar tarafından tespit edilmesi üzerine basıldı. Takibe alınan terörist grubun kamufle edilmiş bir barakaya girdikleri belirlendi. Uzun süre yapılan izlemede barakada 9 teröristin daha bulunduğu tespit edildi. Terörist sayısının 16 olduğunun kesinleştirilmesinin ardındanHeron'ların verdiği koordinatlar F-16 pilotlarına iletildi. Üsten kalkan F- 16'ların 15 dakikada operasyonu gerçekleştirdiği belirtildi. 13 teröristin öldürüldüğüHeronlar tarafından belirlendi. Kaçan 3 kişinin deHeronlar tarafından takip altına alındığı öğrenildi. Bu teröristlerin saklandığı alanlar topçu atışlarıyla vuruldu.

İHMALLER GÜNDEME GELDİ
Başarılı operasyon Dağlıca, Aktütün ve Hantepebaskınlarındaki ihmalleri akıllara getirdi. Kamuoyunda büyük infial yaratan ve 35 askerin şehit düştüğü her üç baskından önce kalabalık terörist grupların hazırlıklarıHeronlar tarafından saniye saniye görüntülenmiş ancak hava operasyonu emri çıkmamıştı. Ancak ikinci Dağlıca baskını Heronların öncülüğünde yürütülen başarılı bir operasyonla zayiat verilmeden önlenmiş oldu.

PREDETORLAR KUŞ UÇURTMUYOR
Türkiye'nin ABD ile yaptığı anlık istihbarat anlaşmasının da etkili bir şekilde işletildiği öğrenildi. Anlaşma kapsamında ABD'nin Silahlı İnsansızHava Aracı Predatörleri Kandil'e yönlendirdiği belirtildi. Türkiye'ye aitHeronların da Kandil bölgesini taradığı aktarılırken, teröristlerin saklandıkları mağaralardan çıktıklarında operasyonların başladığı kaydedildi.

TÜNEL DELİCİ MAKİNELERİ VAR
Bu arada terör örgütü PKK'nın da operasyonlara karşı önlem aldığı ifade edildi. Kandil'deki önemli mühimmatların vemilitanların bomba isabet etmeyecekmağaralara saklandığı belirtiliyor. PKK'nın elinde bulunan tünel açma makineleriyle kayalık alanlarda derinmağaralar açtığı bildirilirken Türkiye'nin ilk defa çok uzun sürecek hava operasyonlarıyla mağaralardaki lojistik imkanları yok edeceği ifade ediliyor. Aylarca sürmesi beklenen hava harekatında, HeronvePredatör tespitleriyledışarı çıkacak PKK'lıların anında imha edileceği belirtiliyor.

MAĞARADA 60 GÜNLÜK YİYECEK VAR
PKK'nın mağaralarda 60 güne kadar yetecek yiyecek ve suya sahip olduğu bilgisini veren kaynaklar, uzun hava harekatıyla dışarı çıkma fırsatı bulamayacak teröristlerin bu sayede yiyecek ve su imkanlarının da tükeneceğine dikkat çekiyor. Kandil'in hem Türkiye'nin hem de ABD'nin imkanlarıyla sürekli izlendiğine işaret eden kaynaklar, mağaralara sıkışan terör örgütü PKK'nın hareket dahi edemediğini belirtiyor.

HAVA GÜCÜ ETKİN KULLANILMALI
Dost atışı riski nedeniyle hava harekatının kısıtlanmaması için kara birliklerinin Kandil'e kısa vadede gönderilmemesi gerektiğine vurgu yapan güvenlik uzmanları da, operasyonların sabırla uzun vadeye yayılması gerektiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, hava gücünün etkin olarak kullanılmasının ardından Bordo Bereliler öncülüğünde Kandil'e operasyonların başlatılması gerektiğini vurguluyor.

DAHA ÖNCE SEYREDİLMİŞTİ !
Heronlar uzun süredir Türkiye'nin gündeminde. Teröristlere görüntülenmelerine rağmen müdahale edilmediğiyle ilgili onlarca haber basına yansıdı. Gediktepe baskınından 15 gün önce teröristler sınır girişinden itibaren Heronlar tarafından tespit edildi. Üstelik 100 kişilik PKK'lı grubun belirlenmesi üzerine bölgeyegelen helikopter de ateş etmeden geri döndü. Şemdinli Gediktepe baskınında 11 asker şehit düşmüştü. Hantepe saldırısının Heron tarafından çekilengörüntülerinindesaniye saniye 30 ayrı birime gönderildiği ortaya çıkmıştı.Bu saldırıda 7 asker şehit olmuş, 8 asker yaralanmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.