İklim Bayraktar: Konuşacağım herkes şaşıracak

İklim Bayraktar: Konuşacağım herkes şaşıracak

duruşma öncesi suskunluğunu bozan İklim Bayraktar: Hâkim karşısına çıkıp konuşacağım, herkes şaşıracak

Eski CHP lideri Deniz Baykal'a kurulan komployu deşifre eden Oda TV iddianamesiyle ilgili dava, 22 Kasım'da görülmeye başlanacak.
HERKESİ ŞAŞIRTACAK AÇIKLAMA YAPACAĞIM

İddianamede Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın, Halk TV'yi satmaya yanaşmayan Baykal'a, gazeteci İklim Bayraktar vasıtasıyla şantaj planladığı ileri sürülüyor. Baykal'ın 'kendisini taciz ettiğini' iddia eden Bayraktar da tuzağın uygulayıcısı olmakla suçlanıyor. Davanın sanıkları arasında yer alan İklim Bayraktar, iddianamenin açıklanmasının ardından Zaman'a konuştu. İddianamenin çok ciddi olduğunu belirtirken, "Hâkim karşısında herkesi şaşırtacak bir açıklama yapacağım. O zaman her şey ortaya çıkar sanırım." dedi.
'TOHUM EKTİM BİÇİCEM'

İddianameye giren ses kayıtlarından birinde Bayraktar'ın, Baykal'la yaptığı telefon görüşmesinden sonra bir başka telefon görüşmesinde "Tohum ektim, biçicem." sözleri yer alıyor. Savcı bunu, Halk TV'nin satışı için Baykal'a şantaj olarak değerlendiriyor. İddianamedeki ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu kabul eden Bayraktar, "Doğru. Ses kayıtları bana ait ama eksik. Çok sağlıklı bir yargılama süreci olacak." diye konuştu. "İddianameye girmemiş ses kayıtları mı var?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bilemiyorum, savcılık ve hâkim takdir edecek. Belki talep edilir. Savcı bir kere daha çalışır üstünde. Belki eksik kalmış bir şeyler olabilir." Baykal'a komplo kurmaya ilişkin suçlamaların hiçbirisiyle alakası olmadığını da savunan İklim Bayraktar, ses kayıtlarında komployu ispatlayacak bir şey olmadığını ilere sürdü. Yaşadıklarını ve soruşturma sürecini "şanssızlık hikâyesi" olarak adlandırırken, davanın tutuklu sanıklarından Oda TV yöneticisi Soner Yalçın'la bir daha görüşmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.
KİTAP YAZACAKTIM

İklim Bayraktar, soruşturma sürecinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de dahil olmak üzere partiden hiçbir isimle görüşmediğini de savundu. "Görüşmeye de niyetim yok. CHP'den birisi benimle görüşmek isteseydi de görüşmezdim. Çünkü çok geç." diyen Bayraktar, soruşturma süreci başladığından beri Oda TV'yi takip etmediğini dile getirdi. Bundan sonraki hayatı için de gazetecilik yapmayı düşünmediğini ve kitap çıkaracağını anlatırken, "Önemli olan gazetecilik yapmayı istemek değil, bu işi sana verecek olan işverendir. Ama yazarlık yapmayı düşünüyorum. 2 yıl içinde bir seri kitap çıkaracağım." şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.