İlk milli savaş gemimiz hizmete giriyor

İlk milli savaş gemimiz hizmete giriyor

Türkiye’nin ilk savaş gemisi TCG Heybeliada'nın Tuzla'da gerçekleştirilen denize indirilme töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin artık savaş gemisi tasarım ve inşasını gerçekleştiren 10 ülke arasına girdiğini söyledi.

TÜRKİYE İLK 10’DA


Bu gemimizi 2004’de hayata geçirdiğimiz MİLGEM projesi çerçevesinde hayata geçirdik. Milli savunma ancak milli bir sanayi ile etkin ve mümkün olur. Heybeliada’yı bundan tam 3 yıl önce fırtınalı, yağmurlu bir günde denize indirmiştik. Şimdi bu gemi bütün fırtınalara dayanıklı bir şekilde ülkemizin bayrağını denizlerde gururla taşıyacaktır.

Türkiye artık dünyada savaş gemisi tasarım ve inşasını gerçekleştirilen 10 ülke arasına girmiş bulunuyor. Savunma sanayinde tarihi bir eşiği bugün aşmış oluyoruz.

 

DÜNYADAKİ 3. ÜLKE OLACAĞIZ

Dünyanın gelişmiş ülkelerini kendi gemisini, silahını yapabiliyorsa Türkiye neden bunu yapamasın dedik. 9 yılda bu alanda önemli mesafeler kat ettik.


Dışarıya bağımlılığımız önemli ölçüde azalma gösterdi. Asker teçhizat ihracatı konusunda 27. sıradan daha yükseklere çıktık. Sadece kendimiz için üretmedik, dışarıya satışımızı da arttırdık. 10 bin metre yüksekte uçabilen ANKA isimli insansız hava aracımızın deneme uçuşlarına da başladık.

ANKA ile birlikte stratejik yeteneklere sahip insansız hava aracını üreten 3. ülke Türkiye olacak. Gurur verici bir zaferin de Preveze Deniz Zaferi’nin 473. yıldönümünü idrak ediyoruz. Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki donanma tarihi bir zafer elde etmişti. Barbaros Hayrettin’den Piri Reis’e Kılıç Ali Paşa’ya bütün kahraman denizcilerimizi anıyoruz.

 

DOĞAL KAYNAKLARDAKİ HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ

 

Türkiye artık 3 tarafımız denizlerle çevrili, 4 tarafımız da düşmanlarla çevrili deyip kendi içine kapanan bir ülke değil

Ticari menfaatlerimizin korunmasının yanı sıra denizlerdeki doğal kaynaklardaki haklarımızı savunmak için gereken tedbirleri almakta kararlıyız

 
PİRİ REİS’İ HEMEN GÖNDERDİK

 Güney Kıbrıs‘ın Akdeniz’de başlattığı sondaj çalışmasında da gerekli tedbirleri aldık

Piri Reis gemimizi hemen sondaja başlamak üzere gönderdik

Barışın imkanlarını sonuna kadar devam ettireceğiz ama ülkemizin hakkını da sonuna kadar sürdüreceğiz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.