İlk Türk füzesine bir talip daha

İlk Türk füzesine bir talip daha

Cirit, Türk taarruz helikopterleri ATAK'ın da en etkili silahı olacak.

Modernize edilen Irak ordusu, lazer güdümlü ilk Türk füzesi "Cirit"lerle güçlendirilecek. Irak'ın alacağı 24 helikopter Türk füzeleriyle donatılacak.

Irak Hükümetiyle, PKK'nın tasfiyesi yönünde yürütülen çok boyutlu işbirliği devam ederken, modernize olan Irak ordusunun yapılanmasında Türkiye önemli katkılar sağlayacak. Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi firmalarından Roketsan'ın ürettiği ve isabet oranında yüzde 100 başarıya ulaşan lazer güdümlü füze sistemlerine Avrupa'nın en büyük helikopter firması Eurocopter talip oldu. Cirit'le donatılacak helikopterlerden 24 adedi kendi güvenlik gücünü oluşturan Irak'a satılacak. Helikopterlerin bakımı da Türkiye'de yapılacak.

Roketsan'ın tasarladığı 8 kilometre menzilli Türkiye'nin ilk lazer güdümlü füzesi Cirit, hafif zırhlı hedefleri de tam isabet vurabiliyor. Aktif lazer güdümlü Cirit, 2012'de envantere girecek Türk taarruz helikopterleri ATAK'ın da en etkili silahı olacak.

ABD'nin ülkeden çekilmesiyle kendi ordusunu kurmaya başlayan Irak Hükümeti, satın alacağı 18 adet F-16'yı uçuracak Iraklı pilotların eğitimi için Türkiye'den de yardım istedi. Irak, F-16 pilotlarının eğitimi için geçen Ağustos ayı başında bir eğitim işbirliği anlaşması imzalamıştı. Anlaşma, Irak Hava Kuvvetleri'nden 10 pilotun ABD'de eğitim almasını kapsıyor. Ancak, ABD'nin uzak olması nedeniyle ileri pilotluk eğitiminin komşu ülke Türkiye tarafından verilmesini istiyor. Türkiye de bu işbirliğine sıcak bakıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.