İnsanlığımdan Utandım!

İnsanlığımdan Utandım!

Başbakan Erdoğan'la birlikte Somali'ye giden heyet yurda döndü.

Açlık ve kuraklığın yaşandığı Somali'ye ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, aralarında Ajda Pekkan, Sertap Erener, Muazzez Ersoy ve Nihat Doğan gibi ünlü isimlerinde bulunduğu bir heyetle yurda döndü.

Özel "ANA" uçağıyla saat 00. 30 sıralarında Somali'den İstanbul'a gelen Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyeti Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı. Başbakan Erdoğan ile birlikte Somali'den İstanbul'a gelen ünlü isimler Sertap Erener, Ajda Pekkan ve Demir Demirkan Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ONLARIN DİLİ OLACAĞIZ

Somali'de çocuk, kadın, yaşlı ve erkeklerin aç olarak ölmeyi beklediğini belirten ünlü sanatçı Ajda Pekkan, "Şimdi onların haklarını korumak ve yardım etmek zorundayız. Gördüğümüz kadarıyla artık yaşam savaşı veriyorlar. İyi ki oraya gittik ve onları gördük. Bu anlamda sayın başbakanımıza ve değerli eşlerine teşekkür ediyoruz. Çok sağlıklı seyahat oldu. Onların neler hissettiğini anladık. Onlar için neler yapmamız gerektiğini anladık. Onların dili olacağız, Türk halkından bu yardımı rica ediyorum. 1 Ekim'de Kuru Çeşme Arena'da yapacağımız konserde halkımızın yardımlarını bekliyoruz" dedi.



ORTAK KONSER VERECEKLER

Pekkan toplu bir konser fikirleri olduğunu ifade ederek şunları söyledi: " İsteyen sanatçılar ile birlikte toplu bir konser yapacağız. Çünkü en güzel bütçeyi o şekilde yakalayabiliriz. Televizyonlardan bu kadar yardım yapılabiliyorsa böyle bir bilinçli konserde de doğru bir yardım çıkacaktır diye düşünüyoruz. "

İNSANLIĞIMDAN UTANDIM

Somali'de gördüğü manzarayı gazeteciler ile paylaşan Sertap Erener ise şöyle konuştu:

"Söylenecek çok fazla bir şey yok. Orada yaşadıklarımızı anlatmak çok zor. Onları gördüğüm zaman kendi insanlığımdan utandım. İyi ki oraya gidildiğini düşünüyorum. Çok etkilendim ve bir şeyler yapmak gerektiğini biliyorum. "

İnsanlığın düşebileceği en vahim durumu Somali'de gördüklerini belirten Demir Demirkan ise şunları söyledi:

"İstatistik olarak maalesef iki çocuktan biri ölüyor bu bir gerçek. Orada beraberce güzel vakit geçirdiğim bir çocuk 15 dakika sonra ölebiliyor. Bu çok vahim bir durum. Biz orada 30 kişilik bir gönüllü grup hastaneler kuracak kadar ilerleyen bir çalışma içerisindeyiz. Bu inanılmaz bir sevgi yaratıyor. Fotoğraflar çekerken, gözlerimiz yaşarıyordu. Bizi orada gören insanların hissettikleri ve yapılan yardımlar onları sevgi gösterilerine neden oldu.

ZOR BİR İNİŞ OLDU

Somali'ye inişleri sırasında yaşadıkları tehlike ile ilgili olarak Sertap Erener ise, "Açıkçası hiç birimiz bir bilet alıp uçakla gidemezsiniz. Çünkü oraya uçak inmiyor. Biz bile oraya zor indik. Normal bir iniş olmadı. Zaten pilotta inişteyken anons etti hazırlıklı olmamız için. Pilot bizleri uyardı ama o kadarına hazır değildik" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.