İran'ın Tehdidine Türkiye'den Cevap

İran'ın Tehdidine Türkiye'den Cevap

İranlı Komutan'ın "Türkiye'yi vururuz" sözlerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan cevap geldi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İran "Hava Kuvvetleri" Komutanı'nın 'İran'a müdahale olursa Türkiye'deki füze kalkanını vururuz' şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

Bakan Yılmaz, açıklamanın İranlı siyasiler tarafından da teyit edilmesi gerektiğini belirterek, "Basından duyup da biz de onun üzerine bir beyan yaparsak doğru olmaz. Açıklamanın teyidini alalım, gereken açıklamayı biz de yaparız" dedi.

AK Parti Şarkışla İlçe Başkanlığı'nın 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, "Bedelli askerlik komisyondan geçtiği gibi meclis genel kurulundan da geçecektir" dedi. Peşin ödemede bedellinin 25 bin TL'ye indirilebileceği veya yaş sınırının düşürülebileceği yönündeki soruları cevaplandıran Bakan Yılmaz, "Öyle bir şey yok. Yaş konusunda da herhangi bir değişiklik yok. Aynen komisyondan geçtiği gibi, büyük bir ihtimal ile son söz milletvekillerine aittir. Muhakkak Meclis Genel Kurulu'nda ne karar verilir o ayrı konudur. Komisyondan geçtiği şekilde biz onun arkasında olacağız" dedi.



İran Hava kuvvetleri Komutanı'nın kendilerine yönelik bir saldırı olması halinde vuracakları ilk yerin Türkiye olduğu yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Bakan Yılmaz, bu konuyla alakalı önce bir resmi açıklama olması gerektiğini bildirdi. İran'ın siyasi temsilcilerinin yapılan açıklamanın doğru veya yanlış olduğunu teyit etmesi gerektiğini açıklayan Bakan Yılmaz, "Basından duyup da biz de onun üzerine bir beyanda bulunursak doğru olmaz. Şimdi 'Türkiye'nin Milli Savunma Bakanı böyle bir açıklama yapmış' diyecekler ve onların da Milli Savunma Bakanı bizim bu açıklamamıza bir karşılık verecek. Bunlar basında çıkan haberlerdir. Söylenmiş mi söylenmemiş mi bir teyidini alalım, gereken açıklamayı biz de yaparız" diye konuştu.

Terörle mücadelenin devam ettiğini belirten Bakan Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bu mücadelede kararlılığı kesindir. Teröre yönelik olan hangi platformda bir mücadele verilmesi gerekiyorsa Kck'da bunlardan birisidir. Hukuk devleti içerisinde bu mücadele verilecektir. Hiç kimseyi mağdur etmeden mazlum durumuna düşürmeden, ama teröre destek vereni ise mutlaka soruşturma içerisine dahil olması gerekenleri soruşturmak, soruşturmaya dahil olmayanları ise mutlaka bu çerçeve dışarısında tutmak, bir kuyumcu inceliğinde hem emniyet hem de yargı mensupları çalışma yapıyorlar. Neticesini beklemek lazım ama Türkiye terörle mücadelede kararlıdır" açıklamasında bulundu.

Bakan Yılmaz, çürük raporu alanların da bedelli askerlikten yararlanma talepleriyle ilgili soru üzerine de çalışma yapıldığını söyledi. Taş atan çocuklarla ilgili yapılan düzenlemeyi örnek veren Bakan Yılmaz, bu düzenlemeden Hırant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın da yararlanma durumunun ortaya çıktığını belirtti. Aynı durumun bu düzenlemede de yaşanmaması için hassas davrandıklarını ifade etti. Bakan Yılmaz, "Bir düzenleme yapıyorsunuz. Bu düzenlemeyi yaptığınızda bazen kastettiğinizin dışarısındakilere de etkisi oluyor. Bir ara taş atan çocuklarla ilgili düzenleme yapıldı ama bu düzenlemeden Hırant Dink'in cinayet zanlısına da yararlandı. Bizim amacımız bu değildi ama o da yararlandı. Bir düzenleme yaparken şahsa göre yapılmıyor. Arkadaşlar bu konu ile alakalı bir çalışma yapacak. Bizim tam ifade etmek istediğimizi yasaya tam dökebilirler ise bir teklif getirecekler. Daha henüz böyle bir teklif gelmedi" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.