İşte 12 Eylül böyle bir şeydi !

İşte 12 Eylül böyle bir şeydi !

12 Eylül 1980 sabahı babasını alıp götürdüler...

Kanal D öğle haberlerinin başarılı spikeri Şule Zeybek, bugünkü yayınını çok özel bir anısını anlatarak bitirdi. Zeybek, 1980 askeri darbesinin yıldönümünde o dönem çocukken 12 Eylül sabahında babasının tutuklandığı anı seyircilerle paylaştı.

Dönemin MHP’li siyasetçilerinden Namık Kemal Zeybek’in kızı olan Şule Zeybek, o gün yaşadıklarını böyle anlattı:

“Yıllar yıllar önce, ben küçücük bir kız çocuğu iken sabahın çok erken saatlerinde, tüm ev halkı uykudaydı. Kapı çaldı... Neden hala bilmem, o kapıyı ben açtım. O kapı, aslında bambaşka ve karanlık bir dünyaya açıldı bizim için.

Uykulu gözlerle karşımdakinin sözlerini dinledim. Sözlerine cevap verdim. Hızla içeri, odalarına geçerek “Kapıdaki asker seni istiyor babacım” dedim.

Gidip kapıdakilerle görüştükten sonra küçük bir çanta hazırlamaya başladı. Annem telaşlıydı. Babam onu sakinleştirdi: ‘Korkma canım korkma, kapıdakiler bizim askerlerimiz.’

Ve onu alıp götürdüler, 33 ay sonra bıraktılar. ‘Suçsuzdur’ diyerek..”

12 Eylül Darbesi öncesi Milliyetçi Hareket Partisi içinde aktif görev yapan Namık Kemal Zeybek, darbenin ardından, “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası”nda sanık olarak yargılandı. Mamak Askeri Cezaevi’nde kalan Zeybek, 33 ay sonra “suçsuzdur” denilerek serbest bırakıldı.

Şule Zeybek aynı anısını Twitter’daki sayfasından da paylaştı. Zeybek, twit’lerinin ardından şunları yazdı: “Bugün 12 Eylül, unutmayalım. Benzer acılara izin vermeyelim... Hadiii. Bu kadar hüzün yeter.. Bu toprağın çocukları olarak alışığız acılara ve akan kana rağmen yaşamaya.. İnadına yaşayacağız.”


haber3

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.