Kandil Harekatı bilançosu: 400 ölü

Kandil Harekatı bilançosu: 400 ölü

Kandil harekatında 400 PKK'lının öldürüldüğü iddia edildi..

Kandil'e 3. kez giren TSK, 20 terör kampını havadan, 85'ini de karadan vurdu. Saldırılarda tam 400 PKK'lı öldü. Askerler ise 'Örgütün kökü kuruyacak' dedi

Hakkari'de 8 askerin şehit düşmesinin ardından teröre karşı "öldürücü darbe" alarmı verildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Sözün bittiği yerdeyiz" çıkışının ardından Kandil'e harekat yapıldı. TSK, 17 Ağustos gününden itibaren, Kandil'e önceki gün 3. kez girdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamalarına göre, önceki gün gerçekleştiren operasyonlarda, Türk savaş uçakları Kandil Dağı, Sinath-Haftanin, Hakurk ve Gara bölgelerindeki teröristlere ait 20 hedefi vurdu. Zap, Avaşin- Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 85 hedef ise topçu silahları ile yerle bir edildi. Elde edilen bilgiler ise teröristlerin büyük kayıplar verdiğini ortaya koydu.
400PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

Hava ve kara saldırılarında şimdiye kadar 400 PKK'lının öldürüldüğü bilgisi alındı. Askeri kaynaklar, sayıları 4-6 bini bulan örgütün dağ kadrosunun yüzde 10'unun bu operasyonlarla çökertildiğini açıkladı. Yetkililer ayrıca hava operasyonlarının yanı sıra, sınır içi ve sınır ötesi kara harekatı sayesinde PKK'nın kökünün kurutulacağını söyledi. Terör örgütünün bu kadar ağır kayıplar vermesinde ise İran'ın hava sahasını Türk uçaklarına açmasının etkili olduğu belirtildi. F16'lar, Kandil'i ilk kez güneyden vurdu. Böylece teröristlerin İran tarafına geçmesinin önüne geçildi. Operasyonlar sürerken, "üstün savaş eğitiminden geçen özel bir birliğin" Kandil'e gittiği ve PKK liderlerinden birini yakalayıp, Türkiye'ye dönmesinin an meselesi olduğu öğrenildi. Öte yandan 3 gündür süren operasyonlardan kaçan teröristlerin Türkiye'ye sızmasını önlemek için sınıra "bordo bereliler" takviye edildi.
İRAN İLE KARA HAREKATI...

Türkiye, bebek katillerinin Kandil'deki varlığına son vermek için İran ile ortak kara harekatı kararı aldı. 2 ülke askerlerinin Kandil Dağı'ndaki terör yuvalarını dağıtacağı kaydedildi.
KOMUTAN ÇIKARMASI!

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu incelemelerde bulunmak üzere Güneydoğu'ya gitti. Önceki gün Van'a uçan Org. Kıvrıkoğlu, 2. Ordu Komutanı Org. Servet Yörük ile birlikte birlikleri denetledi. Org. Kıvrıkoğlu dün de Hakkari'ye geçti.
RESEPSİYON İPTAL EDİLDİ

Genelkurmay'ın ev sahipliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen, "30 Ağustos Zafer Bayramı" resepsiyonu, bu yıl yapılmayacak. Bu kararda "şehitlerin" etkili olduğu öğrenildi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN YAKINDAN İZLİYOR

İçişleri Bakanlığı, K. Irak'a gerçekleştirilen operasyonlarda, etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında 2 kadının da bulunduğunu açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ise operasyonları yakından takip ettiği belirtildi.
TERÖRLE MÜCADELE STRATEJİSİ

Hükümet, Çukurca'da 8 asker ile 1 köy korucusunun şehit edilmesinin ardından terörle mücadelede yeni strateji için düğmeye bastı. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, terörle mücadele konusunda alınan önlemler şöyle: Suriye'de faaliyet gösteren teröristlerin çatışmalardan yararlanarak sınırdan sızması önlenecek. Sızmalara karşı Jandarma Özel Harekat birlikleri sınıra kaydırılacak. Kuzey Irak'ta anlık operasyon yapılacak. Terör örgütü militanlarının profili güncellenecek. Olası PKK geçişlerini takip etmek için sınıra 12 adet insansız hava aracı gönderilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.