Kar yağışı başladı.Yüksek kesimler beyazladı

Kar yağışı başladı.Yüksek kesimler beyazladı

Ankara’da sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerine kar düştü. Bolu Dağı'nın D-100 geçişi ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

 Ankara’da sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerine kar düştü.
Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte kendini gösteren kar yağışı Ankara’da sabah saatlerinde başladı. Hava sıcaklığının 7 derece civarında seyrettiği Ankara’da, Oran, Keçiören, İncek gibi yüksek semtlerinde kar yağışı etkili oldu.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI 

D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişi ile Düzce'nin yüksek  kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. 

D-100 karayolunun Düzce kesiminde bulunan Karanlıkdere, Bıçkıyanı,  Bakacak ve Sarıçökek mevkilerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı zeminde  tutarak beyaz örtü oluşturdu.

Karayolu ekiplerinin aralıksız çalışmasıyla trafikte ciddi bir sorun  yaşanmazken, polis yolda ring halinde bulunarak sürücüleri aşırı hız ve yakın  takip konusunda uyarıyor.

Öte yandan, kentin yüksek kesimlerinde bulunan Topuk Yaylası,  Güzeldere, Kardüz ve Tepeköy mevkilerinde ise yağış devam ediyor. Söz konusu  bölgelerde kar yağışının zeminde etkili olduğu bildirildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle bu gece saatlerinden Perşembe günü sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde); yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Perşembe günü öğle saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Ağrı'da) yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklenmektedir. Kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.