Lieberman'ın PKK yalanlaması samimi mi?

Lieberman'ın PKK yalanlaması samimi mi?

Yalanlamaya rağmen Dışişleri Bakanı Davutoğlu sert yanıt verdi: Kimse bize şantaj yapacak hadde sahip değildir.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota ile bir araya geldi. Conrad Otel'deki görüşmenin ardındanher iki bakan soruları yanıtladı.

"MUHATAP ALMADIM"
Dün kendisine atfedilen "PKK'ya silah satalım, militanlarına seri eğitim verelim" gibi sözleri yalanlayan İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'la ilgili bir soruya Dışişleri Bakanı Davutoğlu şöyle yanıt verdi: Ben prensip olarak İsrail Dışişleri Bakanı'nın sözlerini muhatap olarak almadım şu ana kadar hiç, dünyada da pek muhatap alınmıyor bu anlamda.

İSRAİL YALNIZLAŞMAYA MAHKUM
İsrail şu anda bölgedeki büyük değişimin dinamiğini anlayamıyor.
Açık denizlerde sivil insanları öldürüyorsanız o bölgede artık hukuka saygı göstermiyorsunuz demektir. Bunun gereğini de yapmıyorsunuz demektir. Bu bakımdan yalnızlaşma İsrail için kaçınılmazdır.

Ama Türkiye olarak biz bunu da söylüyoruz uluslararası hukuk anlamında da, dünyanın tüm platformlarında da İsrail'in yanlış tutumlarını dile getirmeye devam edeceğiz ve İsrail bundan sonra daha da yalnızlaşacak.

PKK'YI ARAÇ OLARAK KULLANIYORLAR
Tabi bir başka boyutu var ki bunun maalesef PKK’nın nasıl bir araçsallaşma yaşadığını gözler önüne seriyor. Bu araca dönüşme halini en iyi PKK’nın istismar etmeye çalıştığı Kürt kökenli vatandaşlarımızın anlaması gerekmektedir.

KİMSE TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ TEST ETMEYE KALKMASIN
Teröre karşı mücadelede İsrail de sorumlu davranmalı. İsrail ya da x ülke PKK’yı bir araç olarak kullanmayı düşünüyorsa bu da gösteriyor ki, ortada bu örgüt nezdinde yürütülen bir güç mücadelesi var.

Türkiye’yi kimse zaafa uğratamaz. Kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye kalkmasın. Bize hiç kimse şantaj yapacak hadde sahip değildir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.