Mesut Barzani'den kara harekatına yeşil ışık

Mesut Barzani'den kara harekatına yeşil ışık

Türkiye'nin K.Irak'a kara harekatını yeşil ışık yakan Mesut Barzani, üç güzergaha göz yumacak..

Taraf Gazetesi'nden Çetiner Çetin'in haberine göre, Türkiye’nin Irak Kürdistan Hükümeti ile pazarlığı sonuç verdi. Ankara’dan ekime kadar süre isteyen Barzani, kara harekâtına üç hattan göz yumacak
KARA HAREKATINA YEŞİL IŞIK

Türkiye bir yandan sınırda kara harekâtı için askerî hazırlıklar yaparken diğer yandan da Kuzey Irak’taki Kürt Yönetimi’yle pazarlıklarını sürdürüyor. Bu görüşmelerde Kürt Yönetimi’nin eğilimi netleşmeye başladı. Türkiye’den ekim ayına kadar zaman isteyen Kürt Hükümeti, daha fazla beklemeye niyeti olmayan Türkiye’nin kara harekâtına Xinere, Çemço ve Çaykurna hattından göz yumacak.
OPERASYON SÜRESİ 45 GÜNÜ GEÇMESİN

Ancak Kürt Hükümeti, operasyon süresinin en fazla 45 günle sınırlı olması için Türk yetkilileri ikna etmeye çalışıyor. Kara harekâtı için Kuzey Irak’taki Kürt Yönetimi’yle yapılan pazarlıkların ayrıntıları netleşmeye başladı. Türkiye’den “diplomasiye şans tanımasını” isteyen Kürt Hükümeti, bu arada, ABD ve İngiliz yetkililerle çeşitli toplantılar gerçekleştirdi. PKK’lı yöneticilerle de iki ayrı toplantı yapan Kürt Yönetimi, örgütten henüz istediği cevabı alamadığı için Türk tarafından ekim ayına kadar biraz daha süre istedi.
3 HATTA GÖZ YUMULACAK

Ancak Türkiye’yi ikna edemeyen Kürt Yönetimi’nin Xinere, Çemço ve Çaykurna hattı üzerinden yapacağı operasyona göz yumacak. Kürt Hükümeti’nin ‘45 gün’ şartı Türkiye, Kürt Hükümeti’nden ayrıca Xinere, Çemço, Dola Akoyan, Balende, Dolakoke bölgelerindeki yolların güvenliğinin sağlanmasını istedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.