MİT ve PKK arasındaki görüşmelerin ses kaydı

MİT ve PKK arasındaki görüşmelerin ses kaydı

İstihbarat teşkilatı MİT ve PKK arasındaki görüşmelerin ses kaydı yayınlandı..

Uzun süredir Türkiye siyasetinde yer alan "PKK – Devlet arasında görüşmeler var mı?" sorusu bugün Dicle Haber Ajansının yayınladığı ses kaydı ile kesinleşmiş oldu.

Ses kaydını Vimeo üzerinden paylaşan DİHA'nın haberine göre PKK ile devlet arasında görüşmeler de yer alan kişiler Mit Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar yardımcısı Afet Güneş, KCK'lı Mustafa Karasu, PKK'lı Sabri Ok, Kongra-gel Başkan Yardımcısı Zübeyir Aydar. Ayrıca hangi ülkeden olduğu tespit edilemeyen, İngilizce konuşan bir kişi de var. Görüşmelerin hangi tarihte olduğu bilinmiyor.
15 SAYFA TALEP YAZMAYIN

Görüşmeler sırasında dikkat çekici diyaloglar da yaşanıyor. Terör örgütü PKK taleplerini 15 sayfa ile MİT'e bildirince istihbarat teşkilatı tepki gösteriyor ve '15 sayfa talep yazmayın Kısa yazmayı bir türlü öğretemedik size' diye tepki gösteriyor

Sabri Ok

Şimdi bunlar oluyor. Devlet de arayıp hangi ilde hangi dağda birileri var ben de imha ederim demesin çünkü biz çözüm sürecindeyiz

Afet Güneş

Peki ne kadar süre bekletmeyi düşünüyorsunuz dağlarda

Sabri Ok

Biz istiyoruz ki en kısa sürede bu sorun çözülsün böyle altı yılda yedi yılda değil

Afet Güneş

Yani bu neresinden bakarsak bakalım çünkü çözümün parametreleri içinde işte basit bir takım taleplerden anayasa değişikliğinden öcalanın serbest bırakılmasına kadar çok geniiş bir skala var. Talepleri şöyle bir göz önüne getirdiğimiz zaman çok geniş bir skala var. Bunların üç ayda beş ayda sekiz ayda bir senede tamamlanabilmesi söz konusu değil.

Sabri Ok

Bugün için size kısa bir şey hazırlasak nasıl olabilir.

Afet Güneş

Yani götürmeye çalışırız ama dediğim gibi altı buçuğa kadar yetiştirebilirseniz. Ama ne olur on beş sayfa yazmayın gözünüzü seveyim niçin söylüyorum.

Sabri Ok

Yok biz kısa yazacağız. Afet Güneş Hakikaten kısa yazmayı hiç bilmiyorsunuz

Sabri Ok

Doğru

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.