Nurettin Canikli yeni kabinede Milli Savunma Bakanı oldu

Nurettin Canikli yeni kabinede Milli Savunma Bakanı oldu

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu’nda eski Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanlığına getirildi.

 Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni Bakanlar Kurulunu açıkladı. Açıklanan yeni bakanlar kurulunda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin görevi değişerek Milli Savunma Bakanlığına getirildi.


Nurettin Canikli Kimdir?

Nurettin Canikli 15 Mayıs 1960’ta Giresun Alucra’da doğdu. Yeminli Mali Müşavir olan Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi’nde “Para-Banka-Finansman” alanlarında tamamladı. Maliye Bakanlığında Başmüfettiş, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdar Vekili görevlerini yürüttü. Kurucu üyesi olduğu AK Parti’den 22, 23 ve 24. Dönemde Giresun Milletvekilli seçildi. 23 ve 24. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. 62. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı. Halen AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapana Canikli, yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev alacak. Başbakan Yardımcılığından Milli Savunma Bakanlığına getirilen Canikli’nin protokoldeki plakası 0005 iken 0029 oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.