Sahalarda istenmeyen görüntüler

Sahalarda istenmeyen görüntüler

Spor Toto 2.lig, Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren Gümüşhanespor’un kendi evinde oynadığı MKE Ankaragücü maçında meydana gelen saha olaylarında 19 kişi yaralandı, Jandarma sahaya girdi.

 Gümüşhanespor Taraftarlar Birliği, Pazar günü, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan Gümüşhanespor-MKE Ankaragücü karşılaşmasında resmen tribün terörü yaşandığını söyledi.

Yapılan açıklamada Gümüşhaneliler olarak Gümüşhane’ye gelen Ankaragücü takımını centilmence karşıladıklarını kaydeden taraftar birliği, “Her türlü misafirperverliği gösterdik. Ama gördük ki Gümüşhane’ye futbol oynayarak değil, provokasyon yaparak, ortamı gererek maçı kazanmak isteyenler önce stad dışında, sonra stad içinde tribünlerde olaylar çıkarmış ve bundan medet umar olmuştur” dedi.



Gümüşhane Yenişehir stadında deplasman tribününün Türkiye’nin hiçbir stadında olmayacak şekilde stadın en iyi yerinde kapalı tribünde olduğu ifade edilen açıklamada, yaklaşık 15 yıldır hizmet veren stadyumda gelen misafir taraftarlar sadece takımını desteklemeye geldiğini, en ufak bir olay dahi olmadan stadyumdan ayrıldıkları kaydedildi.

Maçın 25.dakikasında Gümüşhanespor’un 2-0 öne geçmesini hazmedemeyen MKE Ankaragüçlü holiganların önce ağza alınmayacak küfürler savurduğu, daha sonra da hem sahaya hem de hemen yanlarındaki tribünde bulunan Gümüşhanespor taraftarlarına kırık koltuk parçalarını fırlatarak resmen taraftarları ölümle burun buruna getirdikleri ifade edilerek, “Ayrıca stadyumun tuvaletlerini kırıp döken, söktükleri muslukları da Gümüşhane tribünlerine atan holiganlar insan hayatını hiçe saymıştır. Sökülen koltukların bir kısmı Sayın Bakanın ve milletvekillerinin bulunduğu protokol tribünlerine kadar ulaşmış, korumalar şemsiyelerle bu parçaların Sn.Bakan, milletvekilleri ve vali beye ulaşmasını engellemeye çalışmışlardır. Maç öncesi haftası boyunca, Gümüşhane ve Bayburt’a yönelik küçümseyici söylemlerde bulunup Gümüşhanelileri provoke etmek için ellerinden geleni yapanlar bunu başaramayınca maç içinde olaylar çıkarmak istemiş ve maçın yarım kalması için ellerinden geleni yapmışlardır. Ama sağduyulu Gümüşhanespor taraftarları bu oyuna gelmemiştir. Gümüşhanespor ile şampiyonluk mücadelesi verilirken kazanalım da nasıl kazanırsak kazanalım zihniyeti ile yola çıkanlar önce devlet kurumu olan MKE’den sponsorluk  adı altında yıllardır milyonlarca TL alanlar önce bu paraları nereye harcadıklarının hesabını versinler. Koskoca kulübü 5 sene içinde önce süper ligden 1.lige, sonra 1.ligden 2.lige düşmesine sebep olanlar sorgulasınlar. Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligdeki her maçında olay çıkaran ve suç makinesi haline gelen Ankaragücüne’ne ceza vereceğini merak ediyoruz.‬ Tabi ki maçın TFF Temsilcisi olayları raporuna gerçekçi biçimde yansıtırsa” denildi.











HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.