Steve Jobs'un ağzından hayatından üç hikaye

Steve Jobs'un ağzından hayatından üç hikaye

Dünyayı değiştiren adam olarak da adlandırılan Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un ağzından hayatından üç hikaye..

Tasarladığı teknoloji ürünleriyle dünyayı değiştiren Apple'ın kurucusu, Steve Jobs, 56 yaşında yaşama veda etti.

Apple'dan yapılan açıklamada, "Steve Jobs'un aramızdan ayrıldığını derin üzüntüyle bildiriyoruz. Steve'in zekası, tutkusu ve enerjisi, hayatımızı zenginleştiren ve geliştiren sayısız buluşun kaynağı oldu. Dünya, Steve sayesinde ölçülemez derecede daha iyi bir yer" denildi.

YERİNİ SAĞ KOLUNA BIRAKMIŞTI

Steve Jobs, 2004 yılından beri eşine ender rastlanan 'nöroendokrin' denilen tümör kaynaklı bir pankreas kanseri türüyle mücadele ediyordu. iPod ve iPhone'u dünyaya kazandırmasıyla ünlenen Jobs, Apple'ın üst yöneticiliği (CEO) görevinden Ağustos ayında ayrılmıştı. Apple'ı dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline getiren yaratıcı güç olarak görülen Jobs, yerini sağ kolu olarak bilinen Tim Cook'a bırakmıştı.

MEZUNİYET TÖRENİNDEKİ KONUŞMASI DİKKAT ÇEKİCİYDİ

Sadece tasarladığı muhteşem teknolojik eserlerle değil hayat felsefesiyle de milyonları kendine hayran bırakan Jobs, 2005 yılında bir mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasıyla da hafızalarda iyice yer etmişti. Steve Jobs'un 2005 yılında Stanford Üniversitesi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmasında yeni mezun olacak üniversitelilere, yaşamından üç hikayeyle önemli hayat dersleri veriyor.

Üniversitedeki o konuşma 1

Üniversitedeki o konuşma 2

İşte konuşmasındaki o dikkat çekici satırlar

Doktorumun bana pankreas kanseri olduğumu söylediği işte o an ilk kez yüzyüze geldim ölümle. Umarım o anı, önümdeki 20-30 yıl boyunca bir daha yaşamam. Fakat ölümle yüzyüze gelme anını yaşamış bir kişi olarak size şunu kesinlikle söyleyebilirim: Kimse ölmek istemez. Cennete gideceklerinden emin olan kişiler bile istemezler ölmeyi... Ancak ölüm, hepimizin paylaştığı bir 'ortak nokta'dır. Hiçbirimiz kaçamamışızdır ölümden. Zaten olması gereken de budur. Ölüm, yaşamın tek 'en iyi icadı'dır. Yaşamın tek ve gerçek 'değişim aracı'dır. Yeniye yer açmak için eskinin ortadan kaldırılması gerekir. Şu anda yeni olan sizsiniz, ancak çok da uzak olmayan bir gün, 'eski olan' da siz olacaksınız ve siz de silineceksiniz yaşam sahnesinden. Böyle üzücü ve hatta ürkütücü bir konudan söz ettiğim için üzgünüm ama... Bunların tümü gerçektir.

Zamanınız sınırlı. O sınırlı zamanınızı, başkasının yaşamını yaşayarak harcamayın. Başka kişilerin düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşanan yaşam, dogmaların tuzağına düşmek demektir. Başka kişilerin düşüncelerinin gürültüsü, içinizdeki kendi sesinizi bastırmasın. Daha da önemlisi, yüreğinizin ve sezgilerinizin peşinden gidebileceğiniz denli bir cesarete sahip olun. Sizin gerçekten ne olmak istediğinizi ve nereye gitmek istediğinizi, en iyi onlar biliyorlar çünkü... Yüreğiniz ve sezgileriniz... Onlara inanın, onlara güvenin...


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.