Terörle mücadele Özel Kuvvetler’e emanet

Terörle mücadele Özel Kuvvetler’e emanet

Terör örgütü PKK ile mücadelede yeni bir stratejinin adımlarını atan Türkiye, sınır bölgesini bordo berelilerin komutanlığını yapmış generallere emanet etti.

Terör örgütü PKK ile mücadelede yeni bir stratejinin adımlarını atan Türkiye, sınır bölgesini bordo berelilerin komutanlığını yapmış generallere emanet etti. Türkiye’nin Irak sınırındaki kritik görevlere kariyerinde Özel Kuvvetler Komutanlığı yapmış kişilerin getirilmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesinde uygulayacağı yeni stratejinin bir ayağını oluşturuyor.
Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırındaki birliklerden sorumlu 2. Ordu Komutanlığı’nın başına geçen yıl Orgeneral Servet Yörük’ün getirilmesinin ardından terörle mücadeledeki en etkili birliklerden biri olan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na da 30 Ağustos’tan itibaren korgeneral rütbesi takacak Tümgeneral Yıldırım Güvenç getirildi. Her ikisi de bordo berelilere komuta etmiş olan bu iki general, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun Doğu ve Güneydoğu gezisine de başından sonuna kadar eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.