TSK'dan 3. Kandil harekatı açıklaması

TSK'dan 3. Kandil harekatı açıklaması

Uçaklar, Kandil, Haftanin, Zap Avaşin - Baysak ve Hakurk bölgelerinde 85 hedefi karadan vurdu.

PKK kamplarına yönelik “son yılların en büyük operasyonu” olarak tanımlanan hava harekâtına aralıklara devam ediliyor. İlk gece yapılan harekâtta 60 hedefin tamamını yüzde yüz isabetle vuran Türk savaş pilotları, önceki gece düzenledikleri ikinci harekâtta da 28 hedefin tamamını başarıyla imha etti. TSK dün geceki 3. harekatın ayrıntılarını da bugün sitesinden duyurdu.. 
85 HEDEF VURULDU

Genelkurmay, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yeni operasyon düzenledi. Operasyonda 20 hedefin havadan, 85 hedefin de karadan vurulduğu bildirildi. Genelkurmay, Irak'ın kuzeyinde Kandil Dağı, Sinath-Haftanin, Hakurk ve Gara bölgelerinde tespit edilen PKK'ya ait 20 hedef grubunun THK uçakları tarafından 19 Ağustos 2011 günü sabah ve müteakiben akşam saatlerinde icra edilen hava harekatı ile etkili olarak vurulduğunu duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı, hava harekatı ile koordineli olarak Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 85 hedefin, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alındığını da bildirdi.
İşte TSK'nın yaptığı o açıklama..

1. Irak’ın kuzeyinde Kandil Dağı, Sinath-Haftanin, Hakurk ve Gara bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 20 hedef grubu Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından 19 Ağustos 2011 günü sabah ve müteakiben akşam saatlerinde icra edilen hava harekâtı ile etkili olarak vurulmuştur.

2. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

3. Hava harekâtı ile koordineli olarak Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 85 hedef, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alınmıştır.

4. Hedefler üzerinde sağlanan hasar ve zayiatın değerlendirilmesi, keşif uçuşu dahil çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre sürdürülmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.