Rize’de cumhuriyet resepsiyonu

Rize’de cumhuriyet resepsiyonu

29 ekim cumhuriyet'in ilanının 90. Yıldönümü kutlamaları kapsamında rize valiliği tarafından kokteyl verildi

29 Ekim Cumhuriyet'in ilanının 90. yıldönümü kutlamaları kapsamında Rize Valiliği tarafından kokteyl verildi.
Rize Dedeman Oteldeki kokteyle Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, ilçe kaymakamları, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca Çaykur’un davetlisi olarak Rize’ye gelen Polanya, Letonya, Ukranya, Romanyalı ve Rizeli folklar ekipleri de kokteyle katıldılar. Rize Valisi Nurullah Çakır eşiyle birlikte davetlileri karşılayarak tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünden sonra programa katılan davetliler kokteylde bir araya geldi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rize Valisi Nurullah Çakır, “Kurtuluş yıllarında olduğu gibi bugünde esnafımızla, eşrafımızla, yediden yetmişe insanımızla, sanayicisiyle, öğrencisiyle, sanatkârıyla, sporcusuyla, yargı mensuplarıyla ve askerimizle hep beraber olmanın kıvancını yaşıyoruz. Allah bu duyguları ilelebet devam ettirsin. 90 yıl öncesinde ve daha öncesinde bugünlere gelmemize büyük pay sahibi aziz önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde nice doksan yıllar diliyorum. Tüm halkımızın bayramını kutluyorum” diye konuştu.
Konuşma ardından, 90. yıl yazılı pasta kesilerek davetlilere ikram edildi. Program sonunda Vali Çakır ve eşi Cemile Çakır, davetlileri tek tek uğurladı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.