Rize'de Kuran kurslarına yönelik sağlık eğitimi

Rize'de Kuran kurslarına yönelik sağlık eğitimi

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Rize İl Müftülüğü işbirliği ile Rize'de bulunan gündüzlü Kuran kursu kursiyerlerine yönelik sağlık eğitimi verildiği bildirildi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhammet Mustafa Saymaz, yaptığı açıklamada, halk sağlığı eğitimleri kapsamında Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Ruh Sağlığı ve Obezite Birimleri tarafından düzenli aralıklarla farklı gruplara eğitimler verildiğini söyledi.

Kişilerin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmaları ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Saymaz, il merkezinde bulunan 12 gündüzlü Kuran kursunda eğitimler verdiklerini belirtti.

Saymaz, "Düzenlenen programlarda, diyetisyen Ayşenur Türker tarafından obezite ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunları, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite  konularında, ayrıca yine sosyal hizmet uzmanı Gözde Ezgi Yalım tarafından aile içi iletişim konularında eğitim verildi. Psikolog Esra Alemdaroğlu tarafından ise kurs öğrencilerine ergenlik dönemi sağlık sorunları ve psikososyal gelişim konusunda sunum yapıldı. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da Rize Müftülüğü işbirliği ile il merkezindeki 7 yatılı Kız Kuran kursu öğrencilerine psikososyal gelişim ve gençlik aktiviteleri programı düzenlendi" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.