Rize'de okul servisleri denetlendi

Rize'de okul servisleri denetlendi

Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrenci servislerini denetleyerek eksiklik tespit ettikleri araçların sürücülerine cezai işlem uyguladı.

 Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerden itibaren öğrenci servislerini denetledi.

Menderes Bulvarı'nda bekleyen ekipler, okul servislerinde ehliyet, ruhsat, okul taşıtı kuşağı, emniyet kemeri, ilk yardım çantası, stop lambası, güzergah belgesi ve araç muayenesini kontrol etti.

Yaklaşık 1 saat süren denetimlerde 26 araç kontrol edildi. 11 araca ise ceza kesildi.

 Denetimler sırasında, öğrencilere de servise binerken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı.

Ekiplerle birlikte denetime katılan Trafik Şube Müdürü İsa Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte çocukların güvenli ve huzur ortamı içerisinde yolculuk yapabilmelerini sağlamak amacıyla okul servis araçlarının üzerindeki denetim ve kontrolleri aralıksız olarak sürdürdüklerini belirtti.

Kontrolleri yıl boyunca tavizsiz olarak sürdüreceklerini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Denetimlerde en çok izin belgesi, servis takip formu, emniyet kemeri, fazla yolcu ve lastiklerin durumu hakkında denetimlerimizi sürdürüyoruz. Aileler çocuklarını teslim ettikleri servisleri bizzat bizim kontrollerimiz dışında kendileri de kontrol etsinler. Ne tür araçlara çocuklarını emanet ediyorlar. Verdikleri servisleri bizim dışımızda kendileri de sürücüleri anlamında takip ve kontrol etmelerini bekliyoruz. Geçen yıl denetimlerimizde kamyonetlerle okullara öğrenci taşındığını tespit ettik. Kesinlikle servis hizmet veren araçlardan başka hiçbir araçlara çocuklarını teslim etmesinler."









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.