Rizede Proje İmam Hatipli Kızlara Hilâl Olsun

Rizede Proje İmam Hatipli Kızlara Hilâl Olsun

Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, ‘’Bir Örgü de Sen Ör, Hilâl Olsun! ‘’ adlı projelerini hayata geçirerek ‘’İyilik ve yardımseverlikte biz de varız!’’ dediler.

 Proje İmam Hatipli Kızlar(a) Hilâl Olsun

Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler  Proje Okulu  öğrencileri,  ‘’Bir Örgü de Sen Ör, Hilâl Olsun! ‘’  adlı projelerini  hayata geçirerek ‘’İyilik ve yardımseverlikte biz de varız!’’ dediler.
 
Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu  Biyoloji Öğretmeni Özer  Alkan rehberliğinde yürütülen ‘’ Bir Örgü de Sen Ör!’’  projesi  doğrultusunda öğrencilerin yıl içerisinde ördükleri  el örgüsü ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Proje, öğrencilerde sorumluluk, sosyal yardımlaşma bilinci oluşturmak ve yardımın sadece parayla değil, emek verilerek de yapılabileceğini göstermek amacıyla başlatıldı.



Proje kapsamında okul öğretmen ve  öğrencileri,  yıl içerisinde atkı, bere,çorap, patik,kazak gibi kış günü ihtiyaç duyulan bu giysileri, bunlara sahip ol(a)mayan bir insanın yaşayacağı zorlukları düşünerek ördüler. Kurulan bu empati sayesinde örülen giysi sayısı her geçen gün katlanarak arttı ve bu sayı binlere ulaştı. Daha sonra ürünler itina ile kolilere doldurularak  projeye gösterilen özeni yansıtan şahane bir sunum videosuyla Kızılay’a teslim edildi.


 
Okul Müdürü Yaşar Keskin ,  Kızılay’ın Türkiye genelinde Hilâl Olsun Türkiye!  sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına okul olarak verdikleri destekten  ötürü duyduğu  mutluluğu dile getirdi. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının ruhuna uygun bu anlamlı projenin kendi okul öğretmen  ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş olmasının kendisini duygulandırdığını, tamamen gönüllülük ve fedakarlık temelli bu projeye öğrencilerinin yarışırcasına katılım göstermelerini görmenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti.



Her aşamasında sevginin ve emeğin  olduğu projeye katkı sağlayan herkese  teşekkürü bir borç bildiğini belirtti. 
 
​Tüm Türkiye’ye  bir örgü örerek Hilâl Olan kızlarımıza helal olsun!



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.