Rize'de ücretsiz mercek yerleştirme ameliyatı

Rize'de ücretsiz mercek yerleştirme ameliyatı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, ihtiyaç sahibi kişiden malzeme ücreti alınmadan mercek yerleştirme ameliyatı yapıldı

 Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, ihtiyaç sahibi kişiden malzeme ücreti alınmadan mercek yerleştirme ameliyatı yapıldı.

Rizeli Fatma Tüfekçi, yakını ve uzağı görememe şikayetiyle yaklaşık 6 ay önce İstanbul'daki bir göz hastanesinde muayene oldu.

Tüfekçi'ye burada yakını ve uzağı görememe, aynı zamanda da astigmat bozukluğu tanısı konarak, mercek yerleştirme ameliyatı önerisinde bulunuldu.

Ameliyat olmak isteyen Tüfekçi, gerekli malzemelerle ameliyatın yaklaşık 15 bin lirayı bulacağını öğrenmesi üzerine bu kararından vazgeçti.

Memleketine döndükten sonra aynı şikayetle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden Tüfekçi, burada da aynı tanı konulması üzerine, doktorları ile maddi durumunun ameliyatı karşılamaya yeterli olmadığı bilgisini paylaştı.

Hastane yönetimi, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünün katkılarıyla, Tüfekçi'nin sağlığına kavuşması için gerekli mercek alımı sağlandı.

Tüfekçi'nin sol gözü, yaklaşık 3 ay önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz tarafından ameliyat edilerek görme sorunu giderildi.

- "Ortaya çıkan sonuçtan hem biz hem de hastamız çok memnun"

Türkyılmaz, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, genellikle özel hastanelerde yüksel bedellerle yapılan hem yakın hem uzak görmeyi, aynı zamanda da astigmat bozukluğunu düzeltmeyi sağlayan mercek yerleştirme ameliyatını hastadan ücret almadan gerçekleştirdiklerini söyledi.

Böyle bir ameliyatın ülkede ilk kez ücret alınmadan gerçekleştirilmiş olabileceğini vurgulayan Türkyılmaz, "Hastamız muayene esnasında ameliyat olması gerektiğinden ve maddi durumunun iyi olmadığından bahsetti. Hastamızın yaşadıklarından etkilendik ve yardımcı olmak istedik. Ortaya çıkan sonuçtan hem biz hem de hastamız çok memnun" dedi.

Türkyılmaz, ameliyatın özellikli, deneyim gerektiren pahalı bir cerrahi olduğunu ve bu nedenle daha çok merkezi yerlerde yapıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Hastane yönetimimizin, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünün katkılarıyla maddi imkanı kısıtlı hastalarımızın faydalanabilmesi için mercek alımı yapıldı. Mercekler, yapılacak tetkikler ve incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi hastalarımızın tedavisi için kullanılacak. Özellikleri nedeniyle pahalı olan mercekler devletin ödeme kapsamında değil. Genellikle ameliyatı yapacak özel hastaneler, mercekleri hastaların tedarik etmesini istiyor. Devlet ve üniversite hastanelerinde bu ameliyatlar sık yapılmıyor."

Fatma Tüfekçi ise ameliyatı gerçekleştiren doktorlara ve sağladıkları katkı dolayısıyla ilgililere teşekkür etti.

Ameliyat sonrası sol gözündeki görme sorununun ortadan kalktığını dile getiren Tüfekçi, şunları kaydetti:

"Göremediğim için en basit günlük işlerde bile zorlanıyordum. İstanbul'da ameliyat için istenen 15 bin lirayı ödemeye gücümüz yetmedi. Burada hocamızla görüştüm ve yaşadığım olayı anlattım. Onların katkısıyla ameliyat oldum, gözümün ışığı geldi. 31 Mart'ta da diğer gözümden ameliyat olacağım. İstanbul'da olamadığım ameliyatı, memleketimde sadece 3 lira dolmuş parası ödeyerek geldiğim hastanede oldum. Doktorlarımızdan ve hastaneyi yaparak hizmet almamızı sağlayan sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.