Rize'deki heyelanda kahreden detay

Rize'deki heyelanda kahreden detay

Rize'nin Pazar ilçesi Aktaş köyünde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan heyelanda hayatını kaybeden Kemal Doğan'ın akrabaları ile birlikte 25 yıl önce evinin bulunduğu araziyle ilgili Rize Valiliği'ne heyelan tedbiri için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

 Kemal Doğan ve akrabalarının 25 yıl önce yazdığı başvuru dilekçesinde dönemin Rize Valiliği yetkilileri, yapılan inceleme sonrası "Burada heyelan için endişelenmelerine gerek yoktur" cevabını vermiş. 

Rize’nin Pazar ilçesinde meydana gelen heyelanda çöken evdeki 2 kişi hayatını kaybederken, 1991 yılında yer sahiplerinin devlete heyelan riskine karşı tedbir alınması için müracaata bulundukları ortaya çıktı.

Aralarında, heyelanda hayatını kaybeden Kemal Doğan’ın da bulunduğu arazi sahipleri, Rize Valiliği'ne 21.08.1991 yılında müracaatta bulunarak heyelan için tedbir alınmasını istemelerine rağmen bu bölgede yapılan inceleme sonrası ‘heyelan riski olmadığına’ karar verildiği belirtildi.



Valilik, yapılan müracaata verdiği cevapta, bahsedilen konunun müdürlüğün teknik elemanlarınca mahallinde etüt edildiği belirtilerek, “Aktaş Köyü İnce Mahallesinde, geçmişte yağışlı havalarda yol hafriyatından küçük boyutlu toprak akmaları olmuş olabilir. Ancak konutların bulunduğu ve arka yamaçtaki zemin sağlam niteliktedir. Bu nedenle yağışlı havalarda konutların çevresinde oluşan kaynak sularının heyelana vücut vermesi mümkün görülmemiş olup, yöre sakinlerinin bir heyelan tehlikesine karşı endişelenmelerine gerek yoktur” ifadeleri yer alıyor. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.