1 Kasım`da CHP`nin Rize`den Milletvekili Adayı Kim?

1 Kasım`da CHP`nin Rize`den Milletvekili Adayı Kim?

1 Kasım`da yapılacak erken seçimlerde CHP Rize`den ilk sırada kimi gösterecek? İşte konuyla ilgilşi yapılan o açıklama: 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Adayı olan Kenan Bıyık, 1 Kasım`da yapılacak erken seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerin sonucunda koalisyon hükümeti kurulamayınca 1 Kasım’da erken seçim yapılmak üzere karar alınmıştı. Alınan kararın ardından adaylar ve adaylıklar yeniden gündeme gelmeye başladı.

CHP’den Rize 1. Sıra milletvekili Adayı olan ve az bir farkla milletvekilliğini kaybeden Kenan Bıyık 1 Kasım’da yapılacak erken seçimlerde Rize CHP’ den tekrar milletvekili Adayı olacağını ifade etti

Kılıçdaroğlu yeniden istedi!

Kenan Bıyık “Sayın Cumhurbaşkanı erken seçim tarihini açıkladıktan sonra Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu beni aradı. Tekrar Rize’den aday olmamı istedi. Ben de bu isteği geri çevirmedim” dedi

Rize’ye hizmet için yeniden!

Bıyık seçim takviminin açıklanmasından sonra Rize’ye gelip resmi açıklamayı yapacağını ifade ederek, “7 Haziran seçimlerinde Rize’yi köy köy, mahalle mahalle dolaştım. Aleyhimde yoğun bir propaganda olmasına rağmen az bir farkla milletvekilliğini kaybettim. Rizeli ye bir sözüm var. Bu sözü tutmak, Rize’ ye hizmet etmek için tekrar adayım” dedi.

Kenan Bıyık son seçimde 37 bin oy almıştı. AK Parti'nin 131 bin oy ile 3 milletvekilini aldığı Rize'de Kenan Bıyık'ın milletvekili seçilebilmesi için 6 bin 500 oy daha gerekiyordu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.