10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Reşat Kasap, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

 Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Reşat Kasap, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

 
Vali Bektaş, mesajında, gazetecilerin zor ve çok önemli bir meslek yaptığını belirtti.
 
Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olduğunu aktaran Bektaş, şunları kaydetti: 
 
"Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden basın mensubu arkadaşlarımız düzenli bir mesaisi olmadan, doğru haberi halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmekte ve bu anlamda kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Bu sorumlulukların bilinciyle kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir."
 
Başkan Kasap'ın mesajı
 
Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
 
Kasap, mesajında, basının gücünü halktan alarak tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yaparak toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtması gerektiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: 
 
"Basının toplumu eğitme ve aydınlatma gibi çok anlamlı ve önemli görevleri vardır. Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Çünkü basın, kamu kurum ve kuruluşları ile idarenin eylemlerini halk adına haber yolu ile denetler. Haber alma hakkı en temel insani ihtiyaçlardan biridir. Basın mensupları değerlerimize sahip çıkmalı. Kaynağı belli olan haberleri dile getirerek toplumla paylaşmalı ve gelişmeleri takip etmelidir. Topluma ışık tutmalı, toplumun değerlerine karşı hassas olmalı, nicelikten ziyade niteliğe önem vermelidir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.