4 Bin Adet Fıstık Çamı Fidanı Dağıtıldı

4 Bin Adet Fıstık Çamı Fidanı Dağıtıldı

Dünya Çevre günü kapsamında kutlanmakta olan çevre haftası etkinliği Rize Belediyesi öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletmeleri Müdürlüğü`nün desteğiyle İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlendi.

   Komutanı Jnd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz, Orman İşletmeleri Müdürü Abdi Ekşi, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

  Ormanların öneminin vurgulandığı programda öğrencilere , Rize Genç Girişim Topluluğu Tiyatro gurubu tarafından "Sevgi Ormanı" isimli tiyatro sergilendi. Sergilenen oyunu beğeniyle izleyen öğrenciler eğlenceli saatler geçirmenin yanı sıra çevre ve ormanlarımızla ilgili bilmedikleri bilgilere ulaştılar. Program sonunda Türkiye Atık Pil Dağıtım Merkezi ve Rize Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün çevre okullar arasında düzenlemiş olduğu Atık Pil Toplama kampanyasında dereceye girmeyi başaran 1.Doğuşçay İlköğretim Okulu, 2. Vakıflar İlköğretim Okulu, 3. İmamhatip Orta Okuluna çeşitli hediyeler verildi.



   Çevre Haftası kutlama etkinliklerinin sonunda 4 bin adet fıstık çamı fidanı öğrencilere dağıtıldı. Rize Belediyesi tarafından çocuklarımıza fidan dikimini aşılamak adına dağıtılan 4 bin fıstık çamı fidanını öğrencilere Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Jnd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz, Orman İşletmeleri Müdürü Abdi Ekşi dağıttı.

   Günün anlam ve önemine istinaden konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; Sevgili çocuklar gelecekte yaşanabilir bir Rize için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Dünya çevre günü dolayısıyla her yıl yaptığımız farklı etkinliklerden bir tanesi de sizlere dağıtmış olduğumuz fıstık çamı fidanlarının toprakla buluşmasını sağlamaktır. Sizlere dağıtmış olduğumuz fidanlar toprakla buluşacak ve siz değerli çocuklarla birlikte büyüyecek. Bu organizasyonda bize desteğini esirgemeyen başta Rize Valiliğimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Orman İşletmeleri Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Her şey yarının nesilleri siz çocuklarımız için hepinizin Dünya Çevre Gününü kutluyorum" dedi.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.