500 Dansçı Doğu Karadeniz’e Geliyor

500 Dansçı Doğu Karadeniz’e Geliyor

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’ne 7 ülkeden yaklaşık 500 dansçı katılacak.

Rize'nin İkizdere, Ardeşen ve Fındıklı ilçesi ile Artvin'de bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali 1-7 Ağustos tarihleri arasında 7 ülkenin Halk Dansları Topluluklarının gösterileri ile gerçekleştirilecek.

5. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali komitesinden yapılan açıklamaya göre, festivalin açılışı 1 Ağustos Cuma günü Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Ovit yayılasında start alacak. Festivale Sırbistan, Makedonya, Gürcistan Bulgaristan, Çeçenistan, Gürcistan'ın Osetya Bölgesi ile Türkiye’yi temsilen İstanbul İdemm Halk Dansları ekibi, Edirne Halk Dansları Ekibi, Murgul Belediyesi Halk Oyunları ekibi olmak üzere 500 kişilik ekip katılacak.

1 Ağustos’ta İkizdere ilçesine bağlı Ovit yaylasında start alacak olan Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’nin finali 7 Ağustos’ta Rize’nin Fındıklı ilçesinde yapılacak olan gala ile son bulacak.

Festival komitesinden yapılan açıklamada, Tulum ve Müzik Festivali'nin hazırlıklarının çalışmalarına aylar öncesinden başladıklarını ifade ederek, "Bu yıl 7 ülke bölgemize davet edildi. Toplam 500'e yakın dansçıyı ağırlayıp 7 gün boyunca ilçelerde günü birlik konuk edeceğiz. Tulum ve müziğin otantik yapısıyla Karadeniz'in vazgeçilmez sevecen misafirperver insanlarını anlatmak, yöremizi ve Türkiye'yi dünyaya tanıtmak amacındayız. Projenin uluslararası boyutuyla ülkeler arasındaki kültür alışverişini güçlendirmek, kalıcı dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak, projeye katılacak ülkelerin danslarını yarıştırarak, müziğini dinleterek, hem kültürlerini tanıtmayı, hem de diğer kültürleri tanıma imkânı bulmalarını amaçlamaktayız. Son zamanlarda İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar ve yaşanan can kayıpları nedeniyle gerçekleştireceğimiz Festival’de konser programlarımızı iptal ettik" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.