Abdurrahman Aksu Mihrap ile sizleri çağırıyor

Abdurrahman Aksu Mihrap ile sizleri çağırıyor

Abdurrahman Aksu Mihrap ile sizleri çağırıyor

 2010 yılında Baba Reis Ekrem Orhon tiyatro oyunuyla yazım hayatına giriş yaptım. Oyunumuz Rize de ve İstanbul’da sergilendi. 2012 de Gazi üniversitesi Edebiyat Fakültesini kazanarak Rize den ayrıldım.Ankara’da şairliğim ve yazarlığım daha da mana kazandı.Mihrap’ı yazmaya da bu yıllarda başladım.İlk başlarda kitaplaştırmak niyetinde değildim.Fakat yazdığım yazılar aynı konu etrafında birleşince,neden bir kitap olmasın diye kendime sordum.Akabinde çalışmaşarımı hızlandırdım,fakat her zaman yazmak istediğimde kalemi elime aldım. Dört yıllık bir çalışma sonunda Mihrap ortaya çıktı.

Eser dört bölümden oluşuyor.Her bölümde aşkın rengi daha da koyulaşıyor. Ve ben yazıları kaleme alırken,hep uygun bir vakti bekliyorum.Kitapta hep bir arayış ve yakarış var.İşlenmemiş bir günahın vebali ödeniyor.Fakat kitapta isyana asla yer yok.Sürekli tevekkül ,sabır ve mücadele duyguları kitaba hakim.            

Eser de önce insanın kendisine,daha sonrada onu var edene karşı gelişen ve babasını kaybetmekten etkilenip sevdiğini ondan bir emanet olarak gören bir arayış var.Aslında Mihrap tam da bu arayışın adı.Ve bir de kontrol edilemeyen bir sevgi var.Öyle ki tüm cihanı kaplayan bir sevgi bu. Ben sözlerimi kitabın ön sözünde dediğim gibi noktalamak istiyorum. Mihrabın kubbesiz mana kazanacağı bir yer de herkesle buluşmak üzere.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.