AK Parti, İkizdere’de Ahmet Aksu ile Devam Dedi

AK Parti, İkizdere’de Ahmet Aksu ile Devam Dedi

Ak Parti Rize İkizdere 6. Olağan İlçe Kongresinde mevcut Başkan Ahmet Aksu, yeniden başkanlığa seçildi.

 AK Parti İkizdere İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresinde mevcut ilçe başkanı Ahmet Aksu tek liste ile girdiği seçimde yeniden başkanlığa seçildi. Yapılan seçim sonucunda İkizdere ilçe yönetimi Ahmet Aksu, Bünyamin Aydın, Yusuf Aksu, Dursun Zorbozan, Hanefi Yılmaz, Mustafa Havuz, Rahime Saroğlu  ve Fatma  Çepni ‘den oluştu.

 
İkizdere Kültür merkezinde yapılan kongreye; Gençlik ve Spor  Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl  Başkanı Muhammed Avcı, Rize Milletvekili  Hasan Karal, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
 
 
Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından başkanlık divanı seçimi yapıldı. Açılış ve divanın kurulmasıyla başlayan kongre, mevcut başkan ve aday Ahmet Aksu’nun konuşmasıyla devam etti.  Aksu’nun ardından İkizdere Belediye Başkanı Osman Kösoğlu da bir selamlama konuşması yaptı.
 
 
Kongrede konuşan Milletvekili Hasan Karal, AK Parti’nin bir vefa ve sadakat hareketi olduğunu belirterek, “Bizim siyasi hareketimiz bir vefa ve sadakat hareketidir. Vefamız birbirimizedir. Birbirimize olmalıdır. Sadakatimiz ise davamızadır ve davamıza olmalıdır. Onun için AK Parti teşkilatlarında görev yapan her bir kardeşimiz bu partinin kurulduğu ilk gün Kasım 2001’den bugüne kadar bu tezgahlardan gelmiş geçmiş olan  bütün hemşerilerime  bu davaya katkı  veren herkese şükran ve minnet  borçlu olduğumuzun bilincinde olmamız lazım.  Bugün bizler buradayız yarın bizler olmayacağız. Bir başka kardeşlerimiz bu makamlarda olacaklar. İkizdere ilçemiz partimizin kurulduğu ilk günden beri her zaman siyasi hareketimize elinden geldiğince maksimum destek vermiş bir ilçemizdir. Türkiye’de 16 yıllık süre içinde ne kadar büyük hizmetler yapılmışsa işte bu hizmetlerin oluşmasına katkı sağlayan, zemin hazırlayan siyasi hareketimiz için İkizderemiz  olmazsa olmaz ilçelerimizden bir tanesidir.”  dedi.
 
 
İl Başkanı Muhammed Avcı, kongrelerin AK Parti için yenilenme ve tazelenmeyi ifade ettiğini belirterek, “Tük demokrasi tarihinde belki AK Parti kadar kongre süreçlerini başarıyla yürüten başka bir siyasi partiye rastlanmamıştır. Zaman  zaman AK Parti  kongreleri  çeşitli eleştirilere maruz kalsa da  yine de biz kendi  kongre geleneğimizin  birlik ve bütünlüğümüzü  sağlamamız açısından  çok değerli  olduğunu düşünüyoruz.  Ve bu kültürü her yönüyle sürdürmeye devam ediyoruz. Bugün 7. İlçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. 7 ilçe kongremizde de en geniş istişarelerin tamamlanmasıyla birlikte tek aday etrafında en güçlü listelerin oluşturulması şekliyle birlikte gerçekleştirilmiş oldu. Bu anlamda katkı koyan, destek veren bütün teşkilat mensubu kardeşlerimize teşekkür ederim.” dedi
 
İl Başkanı Avcı konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Bugün göreve gelecek olan arkadaşlarımızı çok zorlu bir süreç bekliyor.  Çünkü ülkemiz tarihinin en kritik süreçlerinden geçiyor. Ve cumhurbaşkanımızın her konuşmasında ifade ettiği gibi Türkiye’nin kaderi AK Partinin kaderiyle bütünleşmiştir.  Dolayısıyla AK Parti de görev alan arkadaşlarımızın Türkiye’nin kaderine damga vuracak şekilde siyaset yapmalarını, yapacak olmalarının bilincinde olmalarını özellikle arzu ediyoruz.  Etrafımız adete bir ateş çemberine çevrilmiş her taraftan Türkiye’yi istila altına almaya çalışan uluslar arası aktörlerin varlığını görüyoruz. Ve bu kuşatmalara karşı direncin ana noktası her zaman AK Parti teşkilatları olmuştur. Bundan sonrada bu özelliğimizi korumaya devam edeceğiz.”
 
 
Son olarak konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Kuzey Irak tezkeresinin meclisten geçtiğini hatırlatarak, “TBMM olağan üstü toplanarak Kuzey Irak tezkeresini kabul etti.  Biliyorsunuz yarın Kuzey Irakta bir referandum var. Bu referandumun gerçekleşmesi bölgemiz için çok büyük zorlukları birlikte getirecektir.  Bununla ilgili olarak biz hükümet olarak gerekli tedbirleri aldık  ve  bu noktada TBMM’den onayı aldık. Tabi oyunlar bitmiyor. Bölgemizde bir ateş çemberi var ve bu ateş çemberini birlikte göğüslememiz gerekiyor.  Dış güçlerin ve onların içerdeki maşalarının ülkemizde yarattığı kaos ortamına bu millet karşılık veriyor. Nasıl veriyor?  Tek yürek olarak veriyor. Ne diyor sayın cumhurbaşkanımız?  Tek millet diyor, tek vatan diyor, tek bayrak diyor, tek devlet diyor. İşte buların teminatı teşkilatlarımız ve aziz milletimizdir.  Bu millet ülkemiz üzerinde oynanan her oyuna cevabını vermiştir.  15 Temmuz hain darbe girişiminde cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokaklara inerek cevap vermiştir.  Demiştir ki bu ülkede beni kimin yöneteceğine yalnız ve yalnız ben karar veririm başka hiçbir gücün benim üzerinde söz sahibi olmasına asla izin vermem. Diye cevap vermiştir ve tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. İşte bunları aziz Türk milleti demiştir.“ dedi.
 
 
Bakan Bak, AK Parti olarak teşkilatlara çok güvendiklerini belirterek, “AK Parti olarak teşkilatlarımıza çok güveniyoruz. Bu zamana kadar girdiğimiz bütün seçimlerin hepsinde liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında Kaçkar dağları gibi dik durmuştu.  6. olağan kongrelerimizi yapıyoruz İkizdere ilçemiz her zaman yüzde 90’lar civarında oy alıyor.  Yapılan referandumla birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sitemini kabul ettik 2019 yılında sistem buna dönüyor cumhurbaşkanı ayrı milletvekilleri ayrı seçilecek.  Cumhurbaşkanı yüzde 50 artı 1 oyla seçilecek işte bir oy bütün oyunları bozar işte o oyu sandığa taşımak bu teşkilatın görevidir.” dedi.
 
 
Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu ile tahmini bütçe okundu. Müzakereler sonrasında raporlar ayır ayrı onaylandıktan sonra oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. İlçe seçim kurulu başkanlığı gözetiminde yapılan seçimler ile yönetim kurulu asıl yedek üyeleri ile il delege asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapıldı. Seçim sonrasında yeni yönetim listesi de belli oldu.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.