Ak parti rize il başkanı Hikmet AYAR'dan Çay tv;'de açıklama

Ak parti rize il başkanı Hikmet AYAR'dan Çay tv;'de açıklama

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Çaykur'un alım yerlerinde çalıştırılmak üzere 3 bin 750 işçi alımı için talepte bulunduğunu söyledi.

İstihdam alanından Rize'de ciddi çalışmalarının olduğunu söyleyen AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Çaykur'un alım yerlerinde çalıştırılmak üzere 3 bin 750 işçi alımı konusunda bir talebinin olduğunu söyledi.

Hukuksal nedenlerden dolayı bu alımların bu dönemde gerçekleşmediğini ifade eden Ayar, "Rize'de istihdam alanında ciddi çalışmalarımız olmuştur, olmaya da devam ediyor. Çaykur'la ilgili kamuoyunun da bildiği, kurumun bir talebi olmuştur. Bizim de bu talebe desteğimiz olmuştur. Ama teknik ve hukuksal nedenlerden dolayı işçi alımlarını bu dönem gerçekleştiremedik. Minimum 3 bin 750 kişinin Çaykur'a alınması noktasında yazışmalar yapılmıştır. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili güzel gelişmeler bekliyoruz. Bu konuda bir öteleme vardır. Er ya da geç olacak bir sayıdır. Çünkü Çaykur şu anda çay alımında alım yerlerine yeterince eleman gönderemiyor." dedi.

"Assist'te 300 kişi daha istihdam edilecek"
Assist'te yeni istihdamlar oluşturmak için bina arayışlarının devam ettiğini belirten Ayar, yeni yapılacak binada 300 kişilik istihdam sağlanacağını ifade ederek şunları söyledi; “Assist’le ilgili ilave istihdam için bina arayışımız vardır. Şu anki binada azami çalışacak kişi sayısı kadar çalışan var zaten. Çağrı merkezine ek iş yüklemesi yapmak sureti ile kapasitesini arttırmak yönünde gayretimiz vardı. Önceki hafta bakanımız ve vekillerimizle birlikte yetkililerle yaptığımız görüşmelerin sonucu Assist'te 300 kişilik ek istihdam oluşturduk. Bu istihdamın 300'ün de üstünde olabileceğini söylüyorlar. İlk etap olarak bir ay içerisinde 120 kişinin hemen müracaatlarını almaya başlayacaklar. Mülakatlar ve eğitimler sonrasında bir kaç ay içerisinde 120 kişilik artış yapılacak. Ardından da 300 kişilik artış sağlanacak."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.