Ak Parti Rize'de Sandık Müşahitlerinin Eğitimine Başlandı

Ak Parti Rize'de Sandık Müşahitlerinin Eğitimine Başlandı

AK Parti Rize İl Başkanlığı, 24 Haziran seçimlerinde görev alacak sandık görevlileri ve müşahitler için eğitim programlarını düzenlemeye başladı.

AK Parti Rize'de, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 27'nci dönem milletvekili genel seçimi için sandık başında görevlendirilecek ekiplerin eğitimine önceki gün başlandı.
 
AK Parti Rize İl Hukukçuları ve Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesi Başkanı Ali Rıza Sancaktutan ve Başkan Yardımcısı Avukat Ümit Peçe tarafından ilçelerde verilen müşahit eğitiminde, seçim günü ve akşamı yapılacaklar, şikayet ve itirazlar, seçim materyalleri konularında bilgiler verildi.
 
Av. Ali Rıza Sancaktutan ve Av. Ümit Peçe, sandık görevlileri ve müşahitlerin çok önemli bir görev üstlendiklerini belirterek, eğitimlerin 10 gün süreceğini kaydetti. Avukatlar Sancaktutan ve Peçe, seçime kısa bir zaman kalaya kadar devam edecek eğitim çalışmalarında ilçe, belde, mahalle ve köylerdeki sandık başı görevlilerine, oy kullanma süreci ve oyların sayımları sırasındaki sorumluluklarına ilişkin bilgilerin de aktarılacağını kaydetti.
 
Eğitimin sonunda soru cevap kısmına geçildi. Ardından AK Parti Seçim İşleri Başkanlığınca hazırlanan animasyon izlendi.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.