AK Parti'de 3 Deneyimli İsim Yeni Dönemde Görev Almayacak

AK Parti'de 3 Deneyimli İsim Yeni Dönemde Görev Almayacak

Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı yer almayacak.

 Ahmet Davutoğlu'nun yarın yapılacak olağanüstü kongrede Ak Parti Genel Başkanı seçilmesi ve 29 Ağustos'ta ise resmen Başbakan ilan edilmesi kabinede bazı değişiklikleri de beraberinde getirecek.

3 İSİM "BİZ YOKUZ" DEDİ

62. Hükümetin Kabinesinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yer almayacak. 3 deneyimli ismin kendi istekleri ile bu dönem görev almayacaklarını ilettikleri öğrenildi.

EŞYALARINI TOPLAMAYA BAŞLADILAR

Dün Başbakan Erdoğan'ın başkanlık ettiği 61. Hükümetin son Bakanlar Kurulu toplantısında bazı bakanların bundan sonraki hükümette görev almayacakları mesajını bizzat kendilerinin verdiği öne sürüldü. "Bizden bu kadar" mesajı veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bakanlık makamlarındaki eşyalarını topladıkları da öne sürüldü.

EKER VE ATALAY DA YENİ KABİNEDE YER ALMAYACAK

Öte yandan bu dönem kabine dışı kalacak bakanların adı Ak Parti kulislerinde dillendirilmeye de başladı. Her ne kadar Çözüm Sürecinin mimarı olarak görülse de Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın bazı dengeler gözetilerek kabine dışı kalacağı, yıllardır Kürt ve Güneydoğu politikasında kilit ismi olarak görülen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de 62. Hükümetin kabinesinde yer almayacağı dile getirildi.

Özellikle bu isimlerin üç dönem kuralına takılması da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.