Akil İnsanlar Heyeti Rize'de

Akil İnsanlar Heyeti Rize'de

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Hükümetin bu adımını biz cesaretli bir adım olarak gördük onun için destekliyoruz" dedi.

Çözüm süreci kapsamında Rize'de bulunan Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu, grup üyesi Yıldıray Oğur'un babası Sinan Oğur'un evinde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Grup Sekreteri Fatma Benli, grup üyeleri Oral Çalışlar, Şemsi Bayraktar ve Ahmet Gündoğdu katıldı.

Daha sonra heyet, Grup Başkanı Yusuf Hakyemez ile birlikte Rize Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti. Vali Çakır, heyete çay, simit ve yöresel tatlı ikram etti. Hakyemez ve üyeler bir süre Çakır ilse sohbet etti.

Hakyamez, burada yaptığı konuşmada, gittikleri yerde insanların duygularını kendilerine ifade ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Biz de gözlemliyoruz. Söz gelimi Doğu'yu, Güney Doğu'yu gezmiş görmüş Karadenizliler süreci çok daha sağlıklı görüyor. Aynı zamanda oradan çıkıp buralara gelenlerde süreci daha sağlıklı değerlendiriyor. O nedenle hep birlikte bir arada yaşamak için hükümet aslında güzel bir adım attı. Biz de o bağlamda buradayız. Çözüm süreci olarak atılan adımlar, terörün sona ereceği önemli bir süreç. Tabi hassas bir süreç, neticede 30 yıllık bir terör sorunu var. Terör sorunundan kaynaklanan hassasiyetlerimiz var. Türkiye'nin geleceği açısından daha mutlu ve bir arada yaşamamız açısından bundan kurtulmamız gerekiyor. Bunun için bizler de diyalog grubu olarak adlandırılsak daha iyi olur. Karadeniz'de bulunun bütün illeri dokuz kişilik arkadaşlarımızla ziyaret ediyoruz."

Rize'nin özel bir önemi olduğunu vurgulayan Hakyemez, "Çünkü, Rize Karadeniz'in tipik özelliklerini barındıran güzide bir ilimiz. Çeşitli etkinliklerimiz olacak. Umarız Türkiye için hayırlı sonuçlara vesile olacaktır. Çünkü Türkiye performansının, gücünün önemli bir bölümünü, kısmını bu soruna ayırıyor. Üzüntüler, sıkıntılar yaşadık ama bu böyle devam etmez. Hükümetin bu adımını biz cesaretli bir adım olarak gördük onun için destekliyoruz. Gezdiğimiz bölgelerde de yoğun bir destek aldığımızı görüyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin ardından heyet valilik defterini imzaladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.