AKP Döneminde Yükselenler; Bina, Zina, Riba

AKP Döneminde Yükselenler; Bina, Zina, Riba

AKP Döneminde Yükselenler; Bina, Zina, Riba

CHP İstanbul Milletvekili Emekli Müftü İhsan Özkes, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde binaların yükseldiğini, zinanın çoğaldığını ve ribanın (faiz) yaygınlaştığını söyledi.

Bir günlük çalışma için Rize’ye gelen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Ak Parti’ye yüklendi. Açıklamasında, 4 eski bakanın yüce divan oylamasına değinen Özkes, Bağış, Çağlayan, Güler ve Bayraktar’ın yüce divana gönderilmemesinin siyasette onarılmaz bir yara açtığını söyleyerek, “AKP bu bakanları ihraç edip yüce divana sevk etseydi, o zaman ismi gibi Ak olurdu.” dedi.

Samimi inançlı insanların hırsızlığın bu kadar korunup kollanmasından, sahiplenilmesinden dolayı mahcubiyet yaşadıklarını ve utanır hale geldiklerini söyleyen İhsan Özkes, bu dört eski bakanı yüce divana sevk etmemelerinin nedenini sokaktaki vatandaşın, söz konusu suçlamaların daha da derin olması ve dört bakandan öteye gitmesinden kaynaklandığını düşündüğünü ifade etti.


DOKUNULMAZ OLAN SADECE ALLAH’TIR

Dokunulmaz olanın sadece Allah olduğunu belirten Özkes, şunları söyledi:

“Etyen Mahcupyan’ın ifadesiyle dini çevrelerin en az yarısı da buna inanıyor. Sokağa çıktıklarında Müslümanlığı kimseye vermiyorlar, din, iman, kuran, Allah, peygamber diye siyaset yapıyorlar. Hazreti Ömer’in adaletinden bahsediyorlar ama Hz. Ömer, giydiği bir elbisenin bile hesabını verirken bunlar hesap vermekten kaçınıyorlar. Dokunulmaz olan sadece Allah’tır. Ama bunlar, kendilerine dokundurtmuyorlar. Hırsızlık dinimizde haramdır. Biliyorsunuz, ben o oylamada, Peygamberimizin, ‘Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa mutlaka onu cezalandırırım’ hadisini kaldırıp gösterdim. AKP’liler, bana hınçla, kinle, nefretle bakıyorlardı, hadis gösterdiğim için. Allah hırsızlığı haram kılmış. Bunlarsa, meşru, neredeyse sevap kılmaya çalışıyor. Yüce Allah’ın dinini neredeyse değiştirme cüretine giriyorlar. Ben de diyorum ki, domuz derisinden post, hırsızlığı helal kılandan da Müslüman olmaz.”

AYETLERİ SAPTIRIYORLAR!

“Bunlar o kadar ileri gidiyor ki, Cuma hutbesinde Nahl suresinin 90. Ayeti okunur. Burada deniliyor ki, ‘Muhakkak ki Allah sizlere adaleti emrediyor, iyiliği emrediyor ve akrabaya vermenizi emrediyor. ‘ Ne diyor AKP Milletvekili Mehmet Metiner; kendi yakınlarına torpil yapmaktan, adam kayırmaktan dolayı soru sorana; ‘Sen hiç cumaya gitmiyor musun, orada okunan ayeti duymuyor musun? Allah akrabayı korumayı, kollamayı emrediyor orada.’ diyor. Halbu ki Allah, kendi cebinden, kendi malından, kendi servetinden, kendi imkanlarından akrabaya vermenizi emreder. Ayetin başında da adaleti emrediyor. Yani, Allah’ın adaleti emreden ayetini bile adaletsizliğe mesnet olarak gösterme cüretinde bulunuyorlar. Birisi çıkıyor, diyor ki, ‘Peygamber gurura kapıldı, biz kapılmayacağız’. Birisi diyor ki, ‘Biz o kadar aşığız ki ona adeta ikinci peygamber gibi görüyoruz’. Bir diğeri diyor ki, ‘Bence ona dokunmak ibadettir’. Bir diğeri diyor ki, ‘Allah’ın tüm vasıflarını üzerinde toplayan…’ Bir diğeri, ‘Hz. İbrahim tabii ki benim, Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim’ diyor. Şimdi tüm bunlardan sadece birisini CHP’den değil bir milletvekili, sıradan bir üyemiz söylemiş olsa CHP’lileri sokağa çıkarmaz bu millet. Ama hiç kimsenin sesi çıkmıyor, gıkı çıkmıyor, çıtı çıkmıyor.”

RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEMNUNDUR!

“Peygamberimiz diyor ki, ‘Rüşveti alan da veren de mel’undur.’ Bunlar adeta bu hadisi ‘Rüşveti alan da veren de memnundur.’ haline getiriyor. Kahramanmaraş milletvekili Veysi Kaynak bir kanun teklifi verdi; görevi suistimal eden kişilerin ceza almaması konusunda… Bu kanun teklifi ile, rüşvet dahil görev başındayken görevini suistimal edenlerin cezaları hafifletildi, AKP’lilerin oylarıyla. AKP zinayı suç olmaktan çıkardı. Niye çıkardılar diye düşünürken baktım ki, kendileri için çıkarmışlar. Günlerden Cuma, sizler de Rizelisiniz. 1 yıldır, yani 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra hiç bu camilerde hırsızlıkla ilgili, yolsuzlukla ilgili, rüşvetle ilgili, devlet malını aşırma ile ilgili bir hutbe, bir vaiz, bir hadis, bir ayet okunduğunu duyan var mı? Peki burası bir İslam ülkesi değil mi? Böyle bir durum, ne 28 Şubat’ta olmuştur, ne de İslam tarihinin hiçbir döneminde yaşanmıştır. Hırsıza hırsız diyebiliyor mu insanlar, yolsuza yolsuz, israfa haram, zulme zulüm diyebiliyor mu? Bırakınız halkı, hocalar, din adamları da suskun. Diyanet de suskun. Müslümanlığı kimseye kaptırmayan dini kesimler de suskun. Halbu ki, onların hakkı, hakikatı söylemesi lazım. Koca Diyanet İşleri Başkanı hırsızlık kötü bir şeydir ama maneviyatı çalmak daha kötü bir şeydir dedi. Maneviyat kişinin iç dünyası ile alakalıdır. Yani bir moral bozmak hiç hırsızlıktan daha kötü olabilir mi?”

CHP OLMAZSA DİNİ ORTADAN KALDIRIRLAR!

“Bunlar ne yapıyorlar; gerçekten de dine zarar veriyorlar. Bugün samimiyetimle söylüyorum; CHP olmazsa bunlar dini, imanı tamamen ortadan kaldırırlar. Allah’tan korkmuyorlar, CHP’lilerden korkuyorlar. Allah’ın ayetlerine dil uzatma konularında, ‘bu bakara iyi makara, her Cuma günü bir ayet sallıyorum’ konularından tutun, diğer bütün din dışılıklarında hiç kimsenin sesi çıkmıyor bu ülkede. Sadece CHP’liler, ‘nasıl oluyor da siz dinimize imanımıza dil uzatıyorsunuz diye tepki gösteriyor. Ben diyorum ki, sokağa çıkılsa yalanla imanı birarada tutanlar kimdir, Allah’tan korkmaz kuldan utanmazlar kimdir diye tespit edilse, hırsızları, rüşvet alıp verenleri, yolsuzlukları yapanları, haram helal ayırmadan iştahla yiyenleri, rüşvete hediye diyenleri bir araştırma yapsanız, tespit etseniz, inanın bana bunların büyük bir çoğunluğunun
AKP’liler olduğunu görürsünüz. Ve CHP’lilerin de bu işlerden fevkalade uzak olduğunu görürsünüz. Onun için ben diyorum ki, CHP’liler AKP’lilerden daha müslümandır, daha dindardır.”

PEYGAMBERİMİZ ÇOĞUNUN CENAZE NAMAZINI KILDIRMAZDI!

“Bugün peygamberimiz yaşasaydı, bunların çoğunun cenaze namazını kıldırmazdı. Çünkü peygamberimiz, devlet malını aşıran bir kişiyi görüyor ve o kişi öldüğünde cenazesini devlet malını aşırdığı için kıldırmıyor. Üzerinde kul hakkı olanların cenaze namazını kıldırmıyor Peygamber Efendimiz. Soruyorum size, peygamberimiz bugün yaşasa, kimlerin cenaze namazlarını kıldırmazdı? Bir şey daha söylüyorum; peygamberimiz bugün yaşasaydı, o malum saraya girmezdi. Orada haram var, israf var, israf haramdır. İsraf olduğunu Bülent Arınç da söyledi.”
KENDİLERİNİ ZENGİN ETTİLER!

“Onlar kendilerini zengin yaptılar. 13 yıldır AKP iktidar, Rizeliler daha mı zengin oldu, 13 yılda Rizelilerin durumu daha mı iyi oldu? Neyi değişti Rizelilerin? Rize’de AKP’nin siyasetini götüren kişiler zengin oldu, onlar da sayılılar, yani öyle binlerce değil. Tamamını toplasanız, birkaç yüz kişi olabilir. 330 bin Rizeli var, 330 bin Rizeli’den 200-300 kişi zengin oldu. Rize’de 40 bin civarında işsiz var, esnafın durumu kötü, emekli kan ağlıyor. Ama umut var. Seçim meydanlarına çıktığımızda da açıklayacağız; kesinlikle emeklinin yanında olacağız. Taşeron işçilerin tamamını kadroya geçireceğiz. Bunlar babalarının cebinden yardım vermiyorlar, hepimizin vergilerinden toplanan paralarla yapılıyor yardımlar. Kim devletten ne yardım alıyorsa bunu iki katına çıkaracağız. Eskiden bize kaynak soruyorlardı, artık soramıyorlar, çünkü, bu kadar yolsuzluğu, rüşveti, alavere dalavereyi görüyorlar, zaten kaynak ortada. Düşünebiliyor musunuz, o malum sarayın sadece aylık ısıtma masrafının ne kadar olduğunu. Büyük bir israf var. Özellikle büyük şehirlerde binalar yükseltiliyor, o binalarda büyük rantlar dönüyor. AKP döneminde bina yükseldi, zina çoğaldı, riba (faiz) yaygınlaştı.”

Emekli Müftü olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, açıklamasını, “Yüce Allah, 2015 yılında bu memleketi ve İslamı bunların şerrinden kurtarsın.” diye tamamladı.

ALLAH’A KUL OLAN KİMSEDEN KORKMAZ!

Geçtiğimiz günlerde AKP Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt’ün, “7 Haziran seçimlerini kul olabilme imtihanı olarak görüyoruz” şeklindeki açıklaması üzerine değerlendirmede bulunan Özkes, “Bunlar anladığım kadarıyla Allah’a kul olmaktan değil de muktedire kul olmaktan bahsediyorlar. İktidar korkusu, Allah korkusunu geçmiştir. Bu millet için çok büyük bir utanç vesilesidir. Bu Müslüman ülkede iktidar korkusu Allah korkusunu geçmiştir. Onların kul olmaktan kastettikleri, kendilerine kul olmaktır. Zaten Allah’a kul olan kişi kimseden korkmaz, başkasına kul olmaz.” diye konuştu.

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.