Aloha Mental Aritmetik Rize`de açıldı

Aloha Mental Aritmetik Rize`de açıldı

Rize`de Aloha Mental Aritmetik Merkezi Açıldı

Aloha Mental aritmetik ve Hızlı okuma çocukların konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı üzerinde zihinsel sporlar yaptırır ve beyinsel aktivitelerini maksimum düzeye ulaştırır.

5 kıtadaki 26 ülkede 5 milyondan  fazla öğrencisi  300 den fazla merkezi bulunan Aloha, yeni şubesini  Rize`de  açtı.

4-13 yaş arası çocukların konsantrasyon ve dikkat yoğunluğu kazanarak zihinsel gelişimini ilerletmelerini sağlayan Aloha Mental Aritmetik, yeni şubesini Rize`de  açtı. Çocukların yaratıcılık ve görsellik kazanarak matematiksel işlemleri daha az bir sürüde yapabileceklerini belirten Aloha mental aritmetik şubemizin  amacı  çocukların beyinlerinin sağ ve sol loblarını etkili ve dengeli bir şekilde geliştirebilmektir. Verdiğimiz eğitim ise abaküs temelli bir eğitimdir. Bu eğitim sonucunda çocuklarımız soyut olan sayıları somutlaştırarak öğrenecektir. Fotoğrafik hafızayı geliştirecektir.  Matematiksel işlemleri zihinden  3-4 saniye gibi çok kısa sürelerde yapabilecektir. Zihinsel gelişim eğitiminin sadece matematiksel işlemlere etkisi yoktur, aynı zamanda dinleme becerileri gelişerek, okuduklarını daha kolay anlayacaklardır.

Bu eğitim sayesinde çocukların kapasitelerini geliştireceklerini söyleyen GÖKÇEN ALPER, "Bu eğitim birçok alanda etkili olan bir sistemdir. Hem sayısal hemde sözel alanda çocuklarımızın var olan kapasitelerini en yüksek dereceye çıkarmayı hedefliyoruz. 4-13 yaş çocuklarımızı eğitime alıyoruz ve gruplara ayırıyoruz. 5-6-7 yaşı bir grup ,8-9-10 yaşı bir grup  ve 11-12-13 yaşı da bir grup yapıyoruz. Eğitimin temelinde haftada 2 gün 4 saat eğitim var ve bunun yanı sıra  aileler çocuklarına evde 10 dakika günlük egzersiz yaptırırlarsa bu eğitimden çok daha fazla verim alacaklardır" şeklinde konuştu.

Kurs öncesinde dakikada 100–150 kelime okuyan öğrenciler, eğitimin sonunda 400–450 kelimeye çıktı.

Eğitime katılan çocukların okuma alışkanlıklarında gözle görülür bir artış olduğunu ifade eden ÖZLEM EROL, “Kursa katılarak sertifika alan öğrencilerin ilk deneyimlerinde dakikada 100–150 kelime okurken 8 haftalık periyodun ardından bu rakamlar 400–450 kelimeye ulaştı.” dedi.

Sınavlarda sorulan paragraf sorularının uzunluğundan kaynaklanan zaman kaybının bu eğitim sayesinde bertaraf edildiğini ve  doğru çalışmalar ile bu rakamın 1000 kelimeye çıkarılabileceğini belirtti.

Aloha Mental Aritmetik Merkezi Kale Market Yanı Orkide Çiçekçilik Üstü Kat:3 Telefon: 213 13 80

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.