'Altın satmayın, altın alın!'

'Altın satmayın, altın alın!'

'Altın satmayın, altın alın!' Emtia gurusu Jim Rogers, altın fiyatlarının önümüzdeki 10 yılda daha da yukarıya gideceğini belirterek, yatırımcılara, altın satmamalarını, altın almalarını önerdi.

Garanti Masters Özel Bankacılık, emtia gurusu Jim Rogers ile müşterilerini, yeni sunduğu "Global Doğal Kaynak Şirketlerine Endeksli TL Hesap" mevduat ürünü ve dünya emtia piyasaları hakkında bilgi vermesi için, video konferans sistemiyle bir araya getirdi. Garanti Masters’ın yeni mevduat hesabının dayandığı "Rogers Global Resources Equity Index Core Return 18 USD" endeksinin yatırım komitesinin yöneticisi olan Rogers, video konferans konuşmasında, gelişmekte olan ülkelerdeki hızlı nüfus artışı ve büyümenin, insanları, özellikle metal ve tarım sektöründe ürettiğinden daha fazlasını tüketir hale getirdiğini, dolayısıyla bir arz sıkıntısı yaşandığını vurguladı.

"EMTİA YERİNE, BU EMTİALARLA İLGİLENEN ŞİRKETLERİN HİSSELERİNE YATIRIM YAPIN"

ABD’de ortalama çiftçi yaşı 58, Japonya’da ise 66 olduğunu dile getiren Rogers, yeni neslin çiftçi olmaması nedeni ile işçi sıkıntısı daha yoğun yaşandığını, bu nedenle tarım fiyatlarında yükselişin devam edeceği öngörüsünde bulundu. Kamuoyu baskısı ve iklim değişikliğinin ise yenilenebilir enerji sektörünün gelişmesi yönünde itici bir güç olmayı sürdüreceğini belirten Rogers, "Emtia yerine, bu emtialarla ilgilenen şirket hisselerine yatırım yapılmasını öneriyorum. Çünkü bu şirketler, emtia piyasalarındaki oynaklığa karşı kendilerini koruyabiliyor, bu nedenle hisseleri daha yüksek getiri performansına sahip oluyor. 1970’lere geri döndük. Ancak bugünün o zamandan farkı, bugün Hindistan ve Çin de dahil 3 milyar insanında daha oyunun içinde olması ve hükümetlerin para basmaya başlaması" dedi. Önümüzdeki birkaç yılda ülkelerde enflasyon oranlarının artacağını belirten Rogers, "Borç içindeki hükümetler para basarken, elinizde reel varlıklar olmalı" diye konuştu.

Rogers, altının ise 11 yıldır yükselmeye devam ettiğini vurgulayarak, "Bu çok sıra dışı bir durum. Ancak altın fiyatları, önümüzdeki 10 yılda daha da yukarıya gidecek. Yatırımcılara altın satmamalarını, altın almalarını öneriyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.