Altın yatırımcıları bu habere dikkat

Altın yatırımcıları bu habere dikkat

Altın fiyatlarında yaşanan hızlı düşüş yatırımcının kafasını karıştırdı.

Altın fiyatları Ağustos'ta gördüğü en yüskek seviyelerden sonra yüzde 20 değer kaybetti peki bu seviyeler alım için mi yoksa satmak için mi uygun?

Küresel dalgalanma altının tahtını fena salladı.Güvenli liman algısını kaybeden altın yaşadığı düzeltme hareketi ile geçtiğimiz haftaları sert düşüşle geçirdi.
BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Altın geçtiğimiz Ağustos'ta zirve yaptığı dönem itibariyle bakıldığında yüzde 20 değer kaybederken Lehman döneminden beri ise yüzde 33 geriledi.

Üçüncü çeyrek bazında bakıldığında 100 dolara yakın değer kaybeden altın için türbülansın sona erip ermediği merak konusu.

Yatırımcının endişeler nedeniyle nakitte kalmak istemesi bir dönem balon olduğu söylenilen altın fiyatlarında sert bir düzeltmeye neden olurken uzmanlar son çeyrekte de volatilitenin devam edeceğini belirtiyorlar.
BİN TON ALTIN İTHAL EDİLEBİLİR

Son çeyrekte yaşanan hareketlerin çok büyük ralli yaratmaması beklenirken piyasa uzmanları yıl sonunda altının yeniden 1.800 2000 dolar bandında olması yönünde beklentilerini yineliyorlar. Değerli metallere talebin artması beklenirken, bu yıl Hindistan'dan bin ton altın ithali olabileceği belirtiliyor.

Altında yükseliş yönünde iki katalizörden bahsediliyor. Bunlardan ilki merkez banklarının altın talepleri olurken ikinci etken de negatif reel faiz oranları. Dünya Altın Konseyine göre, Merkez Bankaları 2011'in sadece ilk yarısında 198.4 ton altın ithal etti. Yılın genelinde ise 450 tona yaklaştı.

Ağustos ayında yaşanan çıkışla gerileyen altın fiyatları alım için uygun zemin oluştururken uzun vadede yatırımları tercih edenler için altın hala gözde. Yatırımcının nakde geçmesine rağmen hali hazırda yeni bir parasal genişleme beklentisi doların değerinin düşeceği göstergesi olarak kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.