Ameliyata girecekti, polislerle tartışınca 24 saat nezarette tutuldu

Ameliyata girecekti, polislerle tartışınca 24 saat nezarette tutuldu

RİZE’de böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle Rize Devlet Hastanesi’nde yatan ve ameliyat sırasını bekleyen 53 yaşındaki Sebahattin Taşçı, park alanından çekilen otomobili nedeniyle aşağı inip polisle tartışınca gözaltına alındı. 24 saat boyunca nezarette tutulan, ’polise mukavemet’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Taşçı serbest bırakıldı. Ameliyat sırasını kaybeden Taşçı, park yerinde ve karakolda kendisi ile eşine şiddet uyguladığını iddia ettiği polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 Olay Rize Devlet Hastanesi’nde pazartesi günü meydana geldi. Pazarlamacılık yapan  Sebahattin Taşçı, böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle ameliyat için hastaneye yatırıldı, sırasını beklemeye başladı. Bu sırada hastane penceresinden otoparka bıraktığı otomobilinin çekildiğini fark edince aşağıya inen Taşçı, hatalı park ettiği ileri sürülen aracının çekilmesi nedeniyle görevlilerle tartıştı. Eşi Hatice Taşçı’ya hakaret ettiğini öne sürdüğü park görevlileri ile tartışmasının ardından olay yerine gelen polis ekipleri ile de tartışan Taşçı, olayın büyümesi üzerine gözaltına alınarak Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldü. 24 saat boyunca nezarette tutulan, ertesi gün de ’Görevli polise mukavemet’ suçlaması adliyeye sevk edilen Taşçı serbest bırakıldı.


POLİSLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Gözaltına alınarak nezarete konulması nedeniyle hastanedeki ameliyat sırasını da kaybeden ve yakın bir tarihe gün almaya çalışan Sebahattin Taşçı, karakolda ve hastane önünde kendisi ve eşine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü polisler hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı ve Valiliğe suç duyurusunda bulundu.



Sebahattin Taşçı, hastanede yattığı sırada aracının otoparktan çekilmesi üzerine itirazda bulunduğu polisler tarafından gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi: "Ben kalp ameliyatlıyım. Kapalı yerde duramıyorum. Buna rağmen beni nezarete koydular. Bayıldım. Hastaneye götürdüler. Kendime gelince tekrar alıp nezarete koydular ve sabaha kadar tuttular. Ameliyatımı olamadım, ağrılarım sürüyor. Benim bir suçum yoktu ama bu olayı yaşadım."  Hatice Taşçı ise, "Eşimin nezarete konulmaması için çaba harcadığım sırada görevli bir polis bana tekme attı, yere düştüm. Bize şiddet uygulayan polislerden şikayetçi olduk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.