Ankara Rize Günleri 8 - 11 Mart 2013

Ankara Rize Günleri 8 - 11 Mart 2013

8-11 Mart 2013 Tarihleri Arasında Ankara’da Rize Rüzgarı Esecek


Çay’ın Başkenti, Başkente geliyor….

Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Rize Tanıtım Günleri ile Ankara, “Çayın Başkenti, Başkentte” sloganıyla dört gün sürecek olan muhteşem bir görsel şölene hazırlanıyor.  Her yıl olduğu gibi, bu yıl da büyük bir sabırsızlıkla beklenen Rize Günleri; Rize’nin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda her köşesiyle tanıtılmasını hedefliyor.  Doğal ve Organik ürünleri, konserleri, fotograf ve resim sergileri, folkloru, horonu, çay’ı, bal’ı ama hepsinden ön önemlisi sıcak kanlı insanıyla, Rize 8-11 Mart tarihleri arasında Ankara’ya gelecek.

Rizeli Hanımların, Ankara’daki hanımlara 20.000 paket  Çay hediye edilecek…
8 Mart Cuma gününün Rize Günleri açılışının yanında Dünya Kadınlar günü olması münasebetiyle, 10:30-12:00 saatleri arasında Rizeli hanımlarımızdan Ankaralı hanımlara, Ankara’nın merkezi Kızılay Sakarya caddesinde, 20 bin adet özel hazırlanmış Çaykur çay paketleri dağıtılacak. Ayrıca 8 Mart’ta Rize Günlerine gelen her hanıma çay hediye edilecek. (08 Mart 2013 saat 10.30  Sakarya Caddesi)
 
Çocuklarınızı mutlaka Rize Günlerine götürün…...
Tahta Dönme dolap  Rize Günlerinde.

Ardeşen’in Tahta Dönmedolabıi İkizdere’nin Petran (Laz)boardı, Tunca’nın Formulazı, Rize’mizin mucit zekasının birbirinden renkli buluşları ve oyunları bu yıl Başken'te taşınıyor ve Rize Günleri’ne geliyor. Ayrıca eski otantik çocuk oyunları hazırlanan özel skeçlerle çocuklarımıza öğretilecek… Dönme dolap kol gücüyle çalışıyor. Ankara AKM’de 8-11 Mart kurulacak olan tahta dönme dolap ile hepinizi çocukluğunuzu anmak için,  çocuklarınızla beraber davet ediyoruz.
Kaçkar Yayla Şenlikleri Başkent’te
Tulumun, Kemençenin her köşesinde çalacağı, horonların oynanacağı, dört gün boyunca yöresel skeçlerin sahneleneceği ve yöresel sanatçılarımızın sahne alacağı Kaçkar Yayla Şenlikleri, bu yıl da adından çok söz ettirecek. Birbirinde güzel konserlerle Rize Günleri, Rizeli sanatçılarımızı sevenleriyle ücretsiz konserlerle buluşturuyor.

24 saat kesintisiz horon rekoru kırılacak
Horonda hiçbir el boş kalmaz, her eli bir el tutar.
Rize günleri etkinlikler kapsamında 8 Mart 2013 saat 14.00’de başlayıp, 9 Mart saat 14.00 kadar sürecek olan horon denemesinde Kemençe, Tulum  ve armonika eşliğinde Rize folkloru tanınması amaçlanmaktadır. Rekor denemesine pek çok amatör grup katılım sağlıyor. Toplam 1000 kişinin katılımı ile gerçekleşecek olan rekor denemesine katılan ekiplere katılım sertifikası verilecek.

Başkentliler Rize Ürünlerini Bekliyor..
 Yoğun bir ilgi gören ve dört gün boyunca kesintisiz alışverişin yapıldığı Rize Günlerinde; Yöresel ürünler pazarı ve yöresel yemek çadırı bu yıl da yöremize ait pek çok çeşidi bir araya topluyor.. El dokuma ve özel Rize bezleri, hediyelik eşyalar, birbirinden güzel yöresel ürünler ve daha fazlası,Rize Günlerine geliyor. Ankaralı ve Ankara’da yaşayan Rizeli, Karadenizli hemşerilerimiz alışveriş yapmak için Rize Günlerini bekliyor.
Rize, Ankara’da İkramlarda Bulunacak..
Çaylar şirketten,
Rize Çayı, Rize Günlerine gelenlere sınırsız ikramını sunacak, Rize Günleri taptaze çay kokacak. 400.000 bardak çay ikramı yapılacak.

2 ton kivi
Rize Ziraat Odası  Rize Günleri’nde 2 ton kivi dağıtmaya hazırlanıyor. Aynı etkinlikte kivinin yanında 500 kilogram maviyemiş(likapa) ve 10 bin adet Rize simidi ikramında bulunulacak. Rize ilçeleri de gelen tüm misafirlere kendi ikramlarını sunacak..8-11 Mart tarihleri arasında Ankara’da ev sahipliğini Rize yapacak.

Başkentliler Rize’nin doğal Ürünlerini Bekliyor..
Yoğun bir ilgi gören ve dört gün boyunca kesintisiz alışverişin yapıldığı Rize Günlerinde; Yöresel ürünler pazarı ve yöresel yemek çadırı bu yıl da yöremize ait pek çok çeşidi bir araya topluyor.. El dokuma ve özel Rize bezleri, hediyelik eşyalar, birbirinden güzel yöresel ürünler ve daha fazlası,Rize Günlerine geliyor. Ankaralı ve Ankara’da yaşayan Rizeli, Karadenizli hemşerilerimiz alışveriş yapmak için Rize Günlerini bekliyor.

 Rize’nin Kültürel Etkinlikleri Göz Dolduracak..
 YEŞİL ÇAYIN SİYAZ BEYAZ SERÜVENİ, SİZİN OBJJEKTİFİNİZDEN KAÇKARLAR, RİFSAD, EBRULİ KADIN DERNEĞİ, HASAN ÖNDER VE RESUL ÇELİK VE RİZELİ KADIN RESSAMLAR sergileri bu yıl da büyük beğeni toplayacak.

 “ Hayden Rize’ye…”
 Rize Günleri, Rize’nin Ankara’da tanıtılması için önemli bir fırsat olmuştur. Yerel ve ulusal basının dikkatle takip ettiği,  binlerce insanın ziyaret ettiği ve büyük ilgi gösterdiği Rize tanıtım Günleri, bu yıl da beklentileri fazlasıyla karşılamaya hazırlanıyor.

Rize’nin dört gün boyunca Ankara’ya taşınması,  Rize’ye turizm, ekonomik ve sosyal anlamda köprü oluşturmasına zemin hazırlamaktadır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.