Ankara Rize Günleri İçin Rize'den Start Verildi

Ankara Rize Günleri İçin Rize'den Start Verildi

Ankara’da 19-22 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Rize Tanıtım Günleri” etkinliği öncesi Rize’de toplantı yapıldı.

Rize'nin zenginliklerinin bir kez daha tanıtılacağı ve 19-22 Mart 2015 arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenecek Rize Tanıtım Günleri için, Vali Ersin Yazıcı başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Valilik toplantı salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı. Toplantıda, Ankara Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu ve Genel Sekreter Hulusi Nurhan Bulak, slâyt eşliğinde yapılması planlanan Rize Günleri etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Vali Yazıcı, toplantıya katılanlarla Rize Tanıtım Günleri'nde ilin daha iyi nasıl tanıtılabileceğine dair görüş alışverişinde bulundu.

Rize’nin tanıtımına önem verdiklerini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Atatürk Kültür Merkezi'nde güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. Herkesin elinden gelen çabayı göstermesi ve katkı sağlaması, organizasyonun başarısı açısından çok önemlidir. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Rize’mizin tarihini, kültürünü, mutfağını, bütün değerlerini Ankara'da tanıtacağız. Kentimizi anlatan her türlü materyali, açacağımız sergi ve stantlarla insanların beğenisine sunacağız. İlimizin turizm potansiyelini artırmak, ilimizin ekonomisine katkıda bulunmak ve ilimizin tanıtımını sağlamak amacıyla; ilimizin ilçeleri ile birlikte sahip olduğu tüm yöresel değerlerin sergilenebilmesi için bu etkinliklere büyük önem veriyorum. Daha iyisini yapabilmek için Rize'deki çalışmalarda Valilik, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları; etkinliğin Ankara bölümünde ise Rize Dernekler Federasyonunun daha sistematik ve organize çalışması gerekiyor.

Düzenleyecekleri Ankara’da Rize Günleri’nin sadece stantlardan ibaret olmayacağının altını çizen Vali Yazıcı, kültürel etkinlikler başta olmak üzere, kentin müziği gibi birçok zenginliklerin tanıtılacağını sözlerine ekledi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.