Ardeşen’de Hz. Peygamber Sevgisi Seli!

Ardeşen’de Hz. Peygamber Sevgisi Seli!

Ardeşen’de Hz. Peygamber Sevgisi Seli!

Ardeşen’de Hz. Peygamber Sevgisi Seli!

Ardeşen Belediyesi Öncülüğünde, Sivil Toplum Kuruluşlarının İştirak ettiği Hz.  Peygamber (s.a.v.) Efendimize yönelik saygısız yayınları telin yürüyüşü bu gün Cuma Namazı sonrası Ardeşen Merkez Camii önünde başladı.

Sivil toplum kuruluşlarının ve halkın yoğun iştirakiyle gerçekleşen yürüyüş, Ardeşen Kaymakamlığı önünde yapılan basın açıklamalarıyla son buldu.
Basın açıklamasını Ardeşen Belediyesi adına başkan Hakan Gültekin yaptı. Ardından Eğitimbir-Sen Ardeşen temsilcisi Fatih Dağ söz aldı.

Ardeşen Belediye başkanı Hakan Gültekin:"Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Evvela toplantımıza iştirak eden herkese, kamu çalışanlarına ve idarecilerine,  sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, basın mensuplarına,  ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Burada toplanmamızın gayesi, öteden beri İslam Peygamberine yapılan saygısızlıklardır.
Dün Danimarka bu gün Fransa, yarın başka ülkeler… Fransa’daki malum dergi, Peygamber Efendimize hakaretler içeren karikatürlerle Müslümanları tahrik etmeye çalışmıştır.

İslam’ı ve onun kutlu peygamberini itibarsızlaştırma ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirmemiz mümkün değildir. Herkesin kutsalı kendinedir. Bir başkasına sizin kutsalınız üzerinden hakaret etme hakkını vermez.
Hz. Peygamberin onuru bütün Müslümanların onurudur. Hz. Peygamber Tüm insanlığın onurudur.
Onun getirdiği evrensel değerler bütün insanlığa ışık tutmuştur. Onun için her şeyimizi feda ederiz.

Kıymetli Katılımcılar;
Batılıların Ortaçağ karanlığından nasıl çıktıklarını biliyoruz.  Kendi medeniyetlerinin İslam’a borçludurlar. Ama bu gerçeği büyük bir ustalıkla gizlemeye çalışıyorlar. 
Çünkü kıskanıyorlar, hazmedemiyorlar. Yeniden Müslümanların ayağa kalkmasından tedirgin oluyorlar. Arap baharından korktular.

Müslüman halkların emperyalizme ve onların işbirlikçilerine karşı sergiledikleri tavırdan koktular. İşte İslamofobi dedikleri bu!  İslam’dan başka niçin korksunlar ki?
Şimdi de efendilerin efendisine basın özgürlüğü adı altında hakaret ediyorlar. Bizim reflekslerimizi ölçüyorlar.
Ama bizler tahriklere kapılmadan, meşru dairede, edebimizle bu saygısızlığı telin ediyoruz.

Herkesin kutsalı kendinedir.  Bizim gizli saklımız da yoktur. Ama bizim bir görevimiz var! Hiç kimseye onurumuzu çiğnetmeyiz. 
Kıymetli Katılımcılar;
İşte görüyorsunuz. İslam coğrafyası her gün, her saat, her an terör belasıyla iç içe.  Bu coğrafyada her gün onlarca insan ölürken seslerini duyamıyoruz. Ama batıda bir el bombası patlasa kıyametleri koparıyorlar.  

Yetmiyor;  Efendimize dil uzatmakla içinde sakladıkları kin ve nefreti açığa çıkarıyorlar. Karikatürize ediyorlar. Allah’ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar.Zihniyet hep aynı! Dün ne idiyseler bu günde aynı!   Bu bir haçlı zihniyetinin uzantısıdır.

Emperyalizm “bir damla kana bir damla petrol” diyen bir zihniyettir. Bu gün aynı zihniyet algı operasyonlarıyla Müslümanların kanını emmeye çalışıyor. Bu operasyonun adı; İslam’ı ve Müslümanları “terör” yaftasıyla algı oluşturma operasyonudur.

Dün kıta  Amerika’sında ve Avustralya’da milyonlarca yerliyi katlettiler. Vietnam’da hakeza…Bunlar Cezayir’de, Afganistan’da, Irak’ta, Bosna’da Müslümanların kanları ve gözyaşları üzerinden kendilerine yeni bir dünya kurmak istediler… Neymiş efendim, Müslümanlar teröristmiş. Sizin günah galerinizi örtbas etmek için bu yalanları uyduruyorsunuz.

 Kıymetli Katılımcılar;

Bu gerçekleri saymakla bitiremeyiz. Bu gün burada bir kez daha ifade ediyoruz ki;
Hiç kimse inançlarından dolayı aşağılanamaz, tahkir edilemez, alay konusu olamaz.
Hiç kimse bir başkasının kutsalına saygısızlık yapamaz, hakaret edemez, aşağılayamaz. 
Bir biliyoruz ki; hidayet Allah’tandır. Biz, sadece doğruları anlatmakla emrolunduk. 
Bunlar, İslam’ı ve Müslümanları yalan ve yanlışlarla tanıtmak için her türlü  yöntemi kullanacaklardır.

İşte Türkiye’mizde Müslümanlara “terörist” diyen, ırkçı emperyalizmle aynı dili kullananlar var!

Onları da aynı şekilde kınıyoruz.
 Kıymetli katılımcılar;
Hepinize katılımlarınızdan ötürü teşekkür eder saygılar sunarım. "



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.