Ardeşen'de Larva Mücadelesi Devam Ediyor

Ardeşen'de Larva Mücadelesi Devam Ediyor

Yazın Rahat Olmak İçin Kışın Çalışmak Gerek

 Yazın Rahat Olmak İçin Kışın Çalışmak Gerek

 
 
Ardeşen'de halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve bir çok bulaşıcı hastalığı kontrol altına almak amacıyla ilçe genelinde özellikle sivri sinek larva mücadelesi oluşturulan ilaçlama ekipleriyle aralıksız sürüyor.

 
Genelde Mart ayı içinde tamamlanan ilaçlamaların özellikle şehir merkezi içinde bodrum katları, alt geçitle, bataklık haline gelen su birikintileri ve terk edilmiş alanların zemin katları Ardeşen Belediyesi ilaçlama ekiplerince itinayla ilaçlanmakta..

 
Konu ile ilgili Ardeşen Belediyesinden yapılan açıklama şöyle: Belediye olarak İlçe genelinde yürüttüğümüz ilaçlama çalışmaları aralıksız sürmekte. Vatandaşlarımızın sağlığının korunması için gerekli tüm önlemleri almaktayız. Ardeşen merkez ve bağlı mahallerinde önceden tespit edilen gölet, bataklık, dere, su birikintileri, su kanalları gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması için ilaçlama yapılmaktadır.

 
Öte yandan Mahalle Muhtarlarıyla ortak çalışma yürüterek, şehir merkezi ve kırsala yakın mahallelerinde gündüz ilaçlama çalışmamız devam etmektedir, bunun yanı sıra vatandaşlarımızdan bize gelen talepler doğrultusunda ev, okul, cami ve resmi kurumlarda haşere ve böceklere karşı ilaçlama çalışmamız aralıksız devam ediyor,



Ayrıca ilçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde bulunan göletler, pasiftik çukurlar, çöplük alanları, gübrelik alanlar ve ahırlarda düzenli olarak belli periyotlarda ilaçlama çalışması yapmaktayız.” Denildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.