Aslankaya Ateş Püskürdü

Aslankaya Ateş Püskürdü

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Tek Gıda İş Sendikası’na destek verirken, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin’e veryansın etti.

Çaykur’daki grev sonrası, Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin’in Rize’ye gelerek, bir takım açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, “Cumhuriyet Halk Partisi; işçinin yanında duran, emeklinin, üreticinin ve esnafın yanında duran bir siyasi partidir. Bunlar; hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Tüzük’te yer almaktadır. O nedenle İl Başkanı olarak; Çaykur işçisinin grevinde işçinin yanında yer aldım. Ama bu konuyu gündeme taşıyan Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, mensubu olduğu Konfederasyonun yani Hak-İş’in AKP iktidarının güdümünde olduğunu görmemektedir veya gözden kaçırmaktadır.” dedi.

İŞVERENİN ARKASINA SAKLANARAK SENDİKACILIK OLMAZ!

Öz Gıda İş’in birkaç yıl önce Çaykur işçilerini sahte belgelerle üye gösterdiğinin mahkeme kararıyla ortaya çıktığını kaydeden Aslankaya, “Ölüleri dahi üye gösteren bu şahsiyet, işçiler tarafından bilinmemektedir. İşverenin arkasına gizlenerek sendikacılık yapmak utanç vericidir. O gün burada bulunan Sendika Genel Başkanları Türkiye’de kendisini kabul ettirmiş önemli şahsiyetlerdir. Ben buradan işçilere sesleniyorum; yarın ne olacağını iyi gözleyin, ona göre hareket edin. Önemli olan işçinin emeğinin karşılığını almasıdır. Bir örnek vereyim; Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Kolu’nda Rize Belediyesi işçilerini sıfır zamla nasıl çalıştırdığını araştırın. Öz Gıda-İş Sendikası’nın da ondan farklı olmadığı görülecektir. Bundan böyle Mehmet Şahin’e bu cevabım bir başlangıçtır. İlerleyen günlerde bu konudaki düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğim.” diye konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.