Asma Köprü Üzerinde Son İftar

Asma Köprü Üzerinde Son İftar

Her yıl yapılarak geleneksel hale dönüşen asma köprü iftar yemeğinin bu yıl sonuncusu yapıldı.

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde yayaların kullandığı 105 metrelik tarihi asma köprü üzerindeki geleneksel iftar yemeği bu yıl son kez verildi. HES’ler nedeniyle suyu azalan derenin üzerindeki asma köprüye, “Taş Ocağı, Madenler Köyleri Hep Sarılar. HES’ler Geldi, girdi suları kuruttular” şeklinde yazılı olan pankart asıldı. Öte yandan köprü üzerinde, İsrail saldırılarına tepki göstermek amacıyla Filistin bayrağı asılırken, İsrail’i boykot et yazılı pankartta köprüye asıldı.

Senoz Vadisi üzerinde kurulmuş olan tarihi asma köprüdeki iftar yemeğine, Madenli belde halkı ve çeşitli yerlerden yaklaşık 500 kişi katıldı. Masalar, köprünün taşıma kapasitesine göre aralıklarla sağlı sollu olarak yerleştirilerek, köprüde denge sağlanmış oldu. Yemeğe katılanlardan sadece 50’e yakın kişi asma köprüde oruçlarını açabilme fırsatı buldu. Katılımcıların geri kalanı, köprünün yanında, yol kenarındaki park alanında kurulan masalarda oruçlarını açtılar. Katılımcılara ise çorba, güveç, pilav ve tatlı ikram edildi.
Madenli Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Yazıcı ise yaptığı açıklamada, “Bu yıl yedincisi ve sonuncusunu düzenledikleri asma köprü iftarının çok güzel geçti. Katılımları için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Köprümüz hidroelektrik santralinden dolayı yıkılacak. Köprü üzerinde sonuncu iftarımızı yaptığımız için üzgünüz" dedi.











HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.