Asuman Erdoğan'ın Büyük Alkış Toplayan Konuşması

Asuman Erdoğan'ın Büyük Alkış Toplayan Konuşması

ABD'de 11 Eylül saldırılarının ardından 2001 yılında ilk defa birlikte hareket etme kararı alan Amerikalı Müslümanlar, Chicago'daki 13. MAS-ICNA yıllık toplantısında bir araya geldi.

Kuzey Amerika Müslümanlarının yıllık toplantısına bu yıl ilk defa bir Türk Derneği de katıldı.

Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ve Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) adlı çatı kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği 13. MAS-ICNA yıllık toplantıları bu yıl görkemli bir törenle düzenlendi.

Amerikalı Müslümanların Chicago'daki buluşmasına öncülük eden çatı kuruluşu ICNA'dan yetkililerin verdiği bilgiye göre, toplantılara 2001 yılında sadece bin 500 kişi katılırken, her yıl Kuzey Amerika Müslümanlarının katılımı katlanarak arttı. ICNA yetkilileri Şikago'daki yıllık toplantılara bu yıl 15 binden fazla kişinin katıldığını belirtti.

Ana sponsor Amerika Zekat Vakfı

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen kongrenin ana sponsoru, kurucu başkanlığını bir Türkün yaptığı yardım kuruluşu Amerika Zekat Vakfı oldu.

11 Eylül olayları sonrasında, Halil İbrahim Demir'in öncülüğünde kurulan Amerika Zekat Vakfı, Amerika'daki Müslüman toplumun kısa sürede takdirini kazanarak büyük başarılara imza atan bir hayır kurumu olarak öne çıktı.

Zekat Vakfı, kongre çerçevesinde gerçekleştirilen fuardaki standıyla da ziyaretçilerin en uğrak yerlerinden biri oldu.

Demir'in başkanlığındaki vakıf, fuarın son gününde, 15 dakikada 550 yetimin bir yıllık sponsorluğu üstlendi. Salondaki yardımseverler, her bir yetim için 600 dolar olmak üzere toplam 330 bin dolar tutarındaki yardım çekini vakıf başkanı Demir'e teslim etti.

Yardımseverlere teşekkür eden Demir, hem ABD'de hem diğer ülkelerde, her türlü inanca sahip insanların yardımına koştuklarını, ABD'de de her yıl ramazan ayında ve Kurban Bayramı'nda 10 ayrı eyalette yardım programları düzenlediklerini söyledi.

Toplantının bir başka sürprizi ise Ak Parti MKYK Üyesi olan Asuman Erdoğan’ın yaptığı konuşma oldu. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın kardeşi, İşadamı Fatih Erdoğan’ın eşi olan Asuman Erdoğan misafir olarak katıldığı toplantıda yaptığı konuşmayla büyük alkış aldı. Doğaçlama olarak yaptığı İngilizce konuşmasıyla önemli mesajlar veren Asuman Erdoğan Ak Parti Hükümetlerinin yaptığı büyük yatırımlar sayesinde Türkiye’nin büyük bir kalkınma hamlesi yaşadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde alınan mesafenin önemine değinen Asuman Erdoğan’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Asuman Erdoğan: "Şu anda heyecandan titriyorum.  Şu an sergilediğiniz tablo olağan ustu. Böyle kalabalık bir topluluğu görmek ümit verici, gelecek için, Müslümanların geleceği için. Çocuklarımızın geleceği için ümit verici. Bu tabloyu görmek benim İçin mutluluk verici. Türkiye'ye döndüğümde her yerde bu tablodan bahsedeceğim. bu manzarayı asla unutamam. çok teşekkür ederim.

Sizi tebrik edeceğim.. Sizin yaptığınız çok büyük bir şey. her ne yapıyorsanız yapmaya devam edin. gerçekten büyük bir iş yapıyorsunuz.  sadece kendi ülkeniz, kendi ülke Müslümanları için değil, bütün dünyadaki Müslümanlar için büyük bir iş yapıyorsunuz. Türkiye için de ayrıca. Bu toplantının önemini belki anlayamıyorsunuz.  Kendi kendime ne kadar harika ve renkli bir manzara dedim ve kendi ülkemden, ülkem insanlarından selam getirdim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan selam getirdim. O sizinle birlikte, selamlarını gönderdi ve sizi çok seviyor. her zaman sizinle birlikte olacak. ayrıca Başbakanımız iyi dilek ve selamlarını size gönderiyor. bu buluşmadaki zahmetler için teşekkür ederim. Gelecek için mücadele ve ümidiniz için çok teşekkür ederim.  Daha çok çalışmalısınız...kalbimiz sizinle birlikte. Sızı tekrar ve tekrar görmek istiyorum.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.