Atlas Sirki Rize’de

Atlas Sirki Rize’de

Tiyatro Sanatçısı Servet Yalçın önderliğinde kurulan Türkiye’nin ilk uluslararası sirki olan Atlas Sirki, Rize Belediyesi’nin katkılarıyla Rize’ye geldi.

Kültür Park yanındaki alana kurulacak olan 300 kişilik sirk çadırında “Canbazhane Şenliği” isimli seyirlik sanatlar gösterisi 01 Ağustos Perşembe akşamından itibaren sunulacak. Atlas Sirki; İp canbazlığı, Parendebazlık, Ateşbazlık gibi seyirlik sanatların yanı sıra, palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava gösterileri, sevimli köpekler ve dev piton yılanlarıyla gittiği her yerde özellikle çocukların ve ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Geleneksel seyirlik sanatlarımızı halka tanıtmak amacıyla yola çıkan sirk ekibinin diğer amacı da çocukların gelişiminde özel bir yeri olan yeni nesil sirk sanatçıları yetiştirmeyi hedefleyen bir okul açmak.

Tiyatro Sanatçısı Servet Yalçın açıklamasında “Bize, binyıllara varan bir kültür birikiminden miras kalan geleneksel gösteri sanatçıları ve ip canbazları, tamamen gerçek kahramanlardan oluşan bir eğlence kültürünün baş aktörleriydi. Onlar aslında yaşamımızın gizli kahramanları, isimsiz emekçileriydiler. Canıyla oynayarak cesaretin, özgüvenin, azmin ve sabrın sembolü olan bu gerçek kahramanlar, 15. Yüzyıldan itibaren Avrupa’nın birçok kentinde yaptıkları gösterilerle, bugünkü dünya sirklerinin oluşmasına da çok büyük katkılar sağlamışlardır. Modern sirklerde uygulanan birçok gösterinin kökeni Osmanlı şenlikleri ve kadim Anadolu Medeniyetleridir” dedi.

Rizeliler'i ailece gösterilerine beklediklerini belirten Servet Yalçın, Atlas Sirki'nin Rize’ye gelmesi için desteğini esirgemeyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Gösteriler bu akşamdan itibaren iftardan sonra saat 20.30'da ve 21.30'da tekrarlanacak. Bayram boyunca da konuklarını ağırlayacak olan sirkte gündüz 15.30'da, 16.30'da ve 17.30'da ek gösteriler yapılacağı bildirildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.