Avcı: Türkiye’nin en büyük projelerinden 3'ü Rize'de

Avcı: Türkiye’nin en büyük projelerinden 3'ü Rize'de

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, basın mensupları ile bir araya geldi. Rize’deki yatırımları değerlendiren Avcı Türkiye’nin en büyük projeleri arasındaki 3 Mega projenin Rize’ye kazandırıldığını söyledi.

 AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, basın mensupları ile bir araya geldi. Rize’deki yatırımları değerlendiren Avcı Türkiye’nin en büyük projeleri arasındaki 3 Mega projenin Rize’ye kazandırıldığını söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alan 3 büyük projeden birinin Rize-Artvin Havalimanı olduğunu ve bunun yanında Lojistik Merkez ile Şehir Hastanesi projesinin de yatırım programına alınmasının mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Avcı “Rize’nin en önemli beklentilerinden arasında Lojistik Merkez ve Şehir Hastanesi vardı. Her iki projemiz de bu yılın yatırım programına alındı.

Özellikle Şehir Hastanesiyle ilgili son bir yıl içinde önemli mesafeler aldık. Lojistik Merkez de en hayati konularımızdan bir tanesidir. Bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi vizyonuyla bu projenin Rize’ye kazandırılması talebi olmuştur. Projeyle ilgili ÇED sorunu çözüldü. Bu yıl içinde de inşallah çalışmalara başlanacak. Önce yap-işlet devret kapsamında planlamamızı yaptık, talep gelmezse yatırım programı kapsamında ihalesi yıl içinde yapılacak.” dedi.


 
Kentsel Dönüşüm Çalışmaları
 
Rize’de dolgu sahasında bulunan binalarda kentsel dönüşüm konusunda bir zaruret bulunduğunu ve özellikle Belediye bloklarını da kapsayan dönüşümün hayata geçmesi gerektiğini belirten Avcı, “Dolgu sahasındaki binaların yıkılma ihtimalinin bulunduğu yıllardır söyleniyor ve bu konuda raporlar mevcut. Projeyle ilgili her şey hazır sonuca, çok yakınız.

Burada en çok düşündüğümüz şey vatandaşımızın memnuniyetidir. Şu an esnaflarımızla görüşüyoruz. Esnafımızın bize ilettiği bazı talepler var, o talepleri de karşılayabilirsek en az sorunla bu projeyi de hayata geçireceğiz.

Bunu başarabilirsek daha sonra yapacağımız dönüşümler için de ciddi bir emsal teşkil edecektir. İnce eleyip sık dokuyoruz vatandaşımızın memnuniyetini en üst düzeye çıkarabilmek için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızla el ele vererek vatandaşlarımızla birlikte bu dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz.

Şu an için tarih veremiyoruz ama en yakın zamanda projeye başlamak istiyoruz.” dedi.
 
Çaykur'a Mevsimli işçi Alımı
 
Çaykur’da mevsimlik işçi alımı konusuna da değinen Avcı, “750 ila bin kişi arasında, engelli vatandaşlarımızın da alınacağı bir işçi alımı gerçekleştireceğiz. Şu an kurumda emekli olanlardan dolayı ciddi bir işçi ihtiyacı var. İnşallah yakın zamanda herkesin görebileceği şekilde noter huzurunda kura çekimimizi yapacağız” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.