AVCI; TÜRKİYE’NİN HAVASI EN TEMİZ ŞEHRİ UNVANIMIZI KORUYACAĞIZ

AVCI; TÜRKİYE’NİN HAVASI EN TEMİZ ŞEHRİ UNVANIMIZI KORUYACAĞIZ

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlediği oranlar bazında, Türkiye’de havası en temiz kentin Rize olduğu açıklanmıştı.

 Ak Rize İl Başkanı Muhammed AVCI, “Dünya sağlık örgüttü tarafından açıklanan bu kararının şehrimizde yaşayan insanlarımız için, bölgemiz ve ülkemiz için gururu verici bir durumdur. Türkiye’nin havası en temiz şehri olmanın bir tesadüf olmadığını, iktidarımız boyunca Rize’de atık su arıtma tesisleri sayısındaki artış, çevreyi koruma, atıkları vaktinde değerlendirme noktasında şehrimize çok önemli tesisler kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz.” dedi.


 
Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed AVCI, “Çevre ve Şehircilik yatırımlarımız, Rize’nin tarihinde görmediği düzeye çıkmıştır. Son iki yılda çevre ve şehircilik yatırımlarımız rakamsal olarak büyük oranda değişmiştir.



Rize’mizde son 14 yılda 199 milyon TL. Çevre ve şehircilik yatırımı yaptık. Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyelere çıkarmayı kendimize hedef koyduk.



Bu süreçte iki adet ambalaj atığı toplama ve ayırma tesislerini şehrimize kazandırdık. Rize’mizde hava kalitesini daha da iyileştirdik. Erzurum temiz hava merkezine bağlı, Rize merkez ve Ardeşen ilçemiz olmak üzere iki adet hava kalitesini izleme istasyonu kurduk. İlimizde son iki yılda kükürtdioksit emisyonlarında %40, partikül madde emisyonlarında ise yaklaşık %10 azalma sağlamış olduk.



Tabiat varlıklarını korumak için çevre, turizm ve şehirleşme sektörlerinde 1 milyon TL. Yatırım gerçekleştirdik. Atık suların geri dönüşümünde önemli yatırımlar yaptık. Rize’mizde 2003 yılında atık su arıtma tesisler bulunmazken, 2016 yılında atık su arıtma tesisle sayısını 6 adete çıkardır.



Bu çok önemli altyapı ve üst yapı yatırımlarımız sayesinde şehrimizde çevre kırlılığını bitirdik. Bu yatırımların hayata geçmesi sayesinde, Rize’miz, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamayla, Türkiye’nin en temiz havaya ve en sağlıklı yaşanabilir şehirlerimiz arasında yerini almıştır. Bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızla, çevreye duyarlı halkımızla birlikte Türkiye’nin havası en temiz şehri unvanımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.